Vrijheidsfestival Ede 2018

Op zaterdag 21 april 2018 vond de tweede editie plaats van het Vrijheidsfestival Ede. Een feestelijke mix van verhalen, educatie, theater en concerten. Centraal in de deze editie van het festival stonden de verhalen over vrijheid en verzet.

Elk jaar bevrijding van Ede

Het Vrijheidsfestival Ede vindt elk jaar plaats rond 17 april, de historische datum van de bevrijding van Ede in 1945. Een bijzonder festival vol verhalen. Verteld met muziek, dans en theater. Een feestelijk programma voor iedereen en een speciaal welkom voor de bijna 1.000 veteranen uit Ede.

Graag tot ziens bij de derde editie van het Vrijheidsfestival Ede
op zaterdag 13 april 2019.


Vrijheidsfestival
Programma zaterdag 21 april, 2018

Vlag_copyright_Britt_Kannegieter14:00 | Herdenking

Het Vrijheidsfestival begint met een herdenking  bij het Bevrijdingsmonument op de hoek Arnhemseweg/Vossenakker in Ede. Burgemeester René Verhulst houdt daar een korte toespraak.

– 16:00 tot 20:00 | Vrijheidscarroussel- toegang gratis

Vanaf 16:00 uur is iedereen van harte welkom bij Akoesticum voor een feestelijk en doorlopend programma met activiteiten voor jong en oud. Binnen in de zalen en studio’s van Akoesticum zijn wisselende optredens: muziek, WO II monologen, een kinderprogramma met theater en verrassende acts, de jaarlijkse 17 april lezing en speciale concerten door de Fanfare Bereden Wapens met solisten Ingrid van den Nieuwenhuizen en Dennis Kroon (bekend van de Voice of Holland).

Live muziek
Met op de bühne singer/songwriter Anouk Wolf en het Colijn Buis kwartet, die afwisselend hun sets spelen. 

In de zalen en studio’s
Wisselende optredens theater, acts, lezingen, film en concerten.

>> schema programma & tijden (download)

Festival Food&Drinks

Naast alle gratis toegankelijke activiteiten is er een gezellig Foodplein waar je heerlijke Festival Food & Drinks kan kopen. Het Foodplein in de binnentuin van Akoesticum is open vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.  Het is niet toegestaan eigen eten of drinken mee te nemen.

Festivallocatie

ADRES: Akoesticum/voormalige Frisokazerne (naast station Ede-Wageningen)
CONTACT: vragen over het festival, mail naar info@vrijheidsfestivalede.nl

 


Over het festival

Initiatiefnemers van het Vrijheidsfestival Ede zijn de gemeente Ede, Platform Militaire Historie Ede en Akoesticum. Centrale locatie is de thuisbasis van Akoesticum, het nationale trainingscentrum voor muziek, dans en theater op het voormalige militaire terrein van de Johan Willem Frisokazerne. Het Vrijheidsfestival vindt elk jaar plaats rond 17 april, de historische datum van de bevrijding van Ede in 1945. Het festival verbindt generaties, kunstdisciplines en groepen met een feestelijk en inhoudelijk programma vol historie en cultuur.