Akoesticum thuisbasis RCO Young summer camp

Stichting Akoesticum is trots en vereerd dat het Koninklijk Concertgebouworkest heeft gekozen voor ons trainingscentrum als thuisbasis voor het nieuw opgerichte internationale jeugdorkest RCO Young.

RCO Young summer camp
RCO Young is het nieuwe internationale jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het bestaat uit jonge getalenteerde musici van 14 tot en met 17 jaar uit Europa en weerspiegelt de diversiteit van de Europese samenleving. Het jeugdorkest is bedoeld voor ‘verborgen talenten’: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten.

Ontwikkeling toptalent
Tijdens het RCO Young summer camp dat vanaf 2019 jaarlijks zal plaatsvinden in augustus, verzamelen jongeren uit alle landen van Europa zich bij Akoesticum. Gedurende 3 weken volgen zij een hoogwaardig educatief programma. Zij vormen een orkest, spelen kamermuziek en nemen deel aan aanvullende activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor wordt in samenwerking met het United World Colleges Nederland een speciaal programma ontwikkeld. Ons eigen team, gespecialiseerd in meerdaagse groepsactiviteiten voor podiumkunstenaars is vanuit die expertise ook betrokken bij de organisatie van dit bijzondere summer camp.
Onder inspirerende begeleiding van de topmusici van het Concertgebouworkest wordt toegewerkt naar de slotconcerten in Het Concertgebouw in Amsterdam en in concertzaal Flagey in Brussel waar RCO Young zal samenspelen met het kinderkoor Singing Molenbeek.

Voordragen en aanmelden
Het eerste RCO Young summer camp vindt plaats bij Akoesticum van 7 tot en met 25 augustus 2019. Muziekdocenten, dirigenten van lokale jeugdorkesten, schoolbands of ensembles, of andere professionals kunnen talentvolle jongeren voordragen om auditie te doen. Aanmelden voor het eerste RCO Young summer camp kan tot 31 januari 2019.

Alle benodigde informatie is te vinden op www.concertgebouworkest.nl/nl/rco-young