fbpx

Over ons

Wij zijn Akoesticum, het eerste én enige trainingscentrum voor muziek, dans en theater van Nederland. Vanaf de opening in januari 2015 komen gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland bij ons oefenen, trainen, eten en overnachten. Een aantal bijzondere projecten hebben ons inmiddels omgedoopt tot vaste trainingslocatie, waaronder het Concertgebouworkest Young en het Australian Youth Orchestra.

Visie/Missie

Akoesticum gelooft dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij. Kunst stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht en brengt mensen samen. Vanuit die gedachte wil de stichting bijdragen aan een betere samenleving met de podiumkunsten als inzet.
Akoesticum wil een vrijplaats voor podiumkunstenaars zijn, om samen te komen, te repeteren, te leren, te creëren, te experimenteren, te innoveren en elkaar te inspireren. Een locatie die rust en ruimte biedt, waar groei en ontwikkeling van podiumkunstenaars centraal staan en creatieve samenwerkingsprocessen buiten de waan van de dag tot bloei komen. Een open huis en ontmoetingsplaats voor artiesten en publiek van alle leeftijden en culturen; een broedplaats waar inspirerende ontmoetingen en artistieke uitwisseling resulteren in verrassende kunstvormen en voorstellingen.

Voorgeschiedenis van Akoesticum

Onze mensen

Ons team bouwt aan een unieke cultuurplek en beheert deze in de volle overtuiging dat Akoesticum de vaste werk- en trainingslocatie wordt voor professionals en amateurs in Nederland en ver daarbuiten. Ben je bij ons te gast, heb je telefonisch of online contact, dan krijg je zeker met een van ons te maken.