Geslaagde editie Vrijheidsfestival Ede 2018

Zaterdagmiddag 21 april vond bij Akoesticum het Vrijheidsfestival Ede 2018 plaats. Ruim 700 bezoekers hebben behalve van twee concerten ook genoten van een sfeervol en doorlopend programma met optredens voor jong en oud.

Mede-organisator Britt Kannegieter van Akoesticum “ Het was een erg mooi festival voor iedereen. Na de jaarlijkse herdenking begon in de middag het indrukwekkende concert voor de veteranen van Ede in ons auditorium. Tegelijkertijd startte in alle andere zalen een doorlopend programma vol verrassende acts, verhalen, muziek en theater en natuurlijk de jaarlijkse 17 april lezing van het Platform Militaire Historie Ede.

Fanfare Bereden Wapens

Foto: Volle zalen voor De Fanfare Bereden Wapens met een programma waarin het werk van de veteraan centraal staat. Fotograaf Albert Willemsen

Voor kids waren er verschillende theatrale acts en vlaggenworkshops met kunstenaars. Ook de educatieve voorstelling The Battle die twee dagen voor het festival door 800 middelbare scholieren werd bekeken, was een groot succes.

Foto: Kinderen maken een eigen vrijheidsvlag. Fotograaf Albert Willemsen

Elk jaar bevrijding van Ede

Britt Kannegieter kijkt terug op een geslaagd feest. “Burgemeester René Verhulst was het hele festival aanwezig. Hij heeft toegezegd het volgende Vrijheidsfestival Ede te openen met een eigen kinderverhaal. Een geweldig vooruitzicht waar we ontzettend blij mee zijn.”

Foto: Het Vrijheidsfestival Ede vindt elk jaar plaats rond 17 april, de historische datum van de bevrijding van Ede in 1945. Het festival verbindt generaties, kunstdisciplines en groepen met een feestelijk en inhoudelijk programma vol historie en cultuur. Het festival in 2019 is gepland op zaterdag 13 april. Fotograaf Albert Willemsen