Vrijheidsfestival Ede!

Op zaterdag 22 april 2017 vindt de eerste editie plaats van het Vrijheidsfestival Ede, een feestelijke mix van educatie, kinderworkshops, muziek, film, sport, beeldende kunst, verhalen en een afsluitende Vrijheidsmaaltijd.

Onder het motto ‘Vrijheid is van ons allemaal maar voor iedereen verschillend’ vindt dit nieuwe festival zijn inspiratie in de indrukwekkende militaire historie van de garnizoensstad Ede. Centraal staan de verhalen van veteranen, van de Molukkers in het Nederlandse verzet en van de Canadese zomer van 1945.

PROGRAMMA

Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom op het festivalterrein voor een feestelijk en gevarieerd programma. Binnen bij Akoesticum in de zalen, studio’s en het café, en buiten in het park en de festivaltent zijn tal van activiteiten waaronder wisselende optredens, workshops, zeefdrukken, verhalen van veteranen, exposities, film, dans, militaire voertuigen, muziek, sport, spel en natuurlijk festival catering.

PARADE

Het middagprogramma wordt rond 17.00 uur afgesloten met een artistieke pop-up VRIJHEIDSPARADE op het kazerneterrein. Die eindigt in de tuin van Akoesticum, waar dan nog lekkere hapjes en drankjes te krijgen zijn. Het is een voorproefje van de grote parade waarmee we volgende edities van het festival openen.

VRIJHEIDSMAALTIJD

In de festivaltent begint vanaf 18:00 uur de VRIJHEIDSMAALTIJD. Samen met veteranen en andere bezoekers eten aan lange tafels en tegelijkertijd genieten van livemuziek van de Jalafusi Big Band en van inspirerende gastsprekers zoals schrijver en oud-politicus Jan Terlouw, operazanger en oud marinier Bastiaan Everink en nog vele anderen.

Toegang

Tot 18:00 uur is het festival voor iedereen gratis toegankelijk. Voor de afsluitende Vrijheidsmaaltijd in de festivaltent is een toegangskaart nodig. Kosten zijn € 25,- per persoon. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.vrijheidsfestivalede.nl

 

Voor meer informatie over het festivalprogramma 2017, kijk op www.vrijheidsfestivalede.nl


Initiatiefnemers

Initiatiefnemers