Zomercursus Innovatie Muziekeducatie 16-17 AUG

Voor de tweede keer organiseren het HKU Expertisecentrum Educatie en De Vereniging Leraren Schoolmuziek samen met Akoesticum de zomercursus Innovatie Muziekeducatie.

Nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied staan centraal; verdieping in muziektechnologie, van spelen naar maken (Musician 3.0), ludodidactiek en nieuwe instrumenten en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van didactiek, Muziek technologie, Vocal leadership en interdisciplinair maken komen aan de orde. Daarnaast is er volop ruimte voor ontmoeting en reflectie.

De tweedaagse cursus (16 en 17 augustus) is voor muziekdocenten uit alle soorten en niveaus van onderwijs en het bredere muziek-educatieve veld >> meer info&deelname

Over de cursus

Musici en docenten die het programma verzorgen zijn alumni of docenten van HKU. Het zijn professionals die zelf iedere dag bezig zijn met het verkennen van nieuwe mogelijkheden met muziekeducatie. Makerschap, creativiteit, interactie en samenwerking staan centraal.

Drie thema’s komen aan de orde: Cross Arts, (Hoe kun je je leerlingen of deelnemers coachen in hun creatieve en interdisciplinaire maakprocessen), Ludodidactiek en Muziek en Technologie

De zomercursus Innovatie Muziekeducatie wordt aangeboden door HKU Expertisecentrum Educatie in samenwerking met De Vereniging Leraren Schoolmuziek en Akoesticum.