Muzikale mix van het Makers-Collectief

Onder leiding van fluitiste Maaike van der Linde en violiste Geerte de Koe vindt in Akoesticum van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 augustus een uniek samenwerkingsproject plaats tussen Stichting de Vrolijkheid en de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) dat afgesloten wordt met een bijzonder optreden tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

Makers-collectief

In samenwerking met Stichting De Vrolijkheid worden 15 AZC jongeren en 5 (voormalige) Neflac-ers tussen 18 en 25 jaar een week lang uitgedaagd om na te denken over 100 jaar De Stijl. Wat speelde zich 100 jaar geleden cultureel gezien af in je thuisland, waar staan we over 100 jaar? In een setting van creatieve co-creatie is de start een groene wei, en met een waaier aan creatieve muziekoefeningen, het delen van verhalen en de input van professionals, wordt toegewerkt naar het eindpunt: het Grachtenfestival in Amsterdam. Dan staan er naast de 20 deelnemers, ook 3 leden van het projectteam op het podium: zanger Wasim Arslann , percussionist Tarek Muazen en gitarist Kay Ramati. Ook de talentvolle pianist Mekhitar Ghazaryan is te horen bij het concert. De voorstelling moet een sprankelende muzikale melange worden met invloeden uit allerlei landen en culturen en persoonlijke teksten.

Kom kijken, kom luisteren | zaterdag 19 augustus 2017

Als voorbereiding geeft dit Makers-collectief op 19 augustus van 14.00 tot 14.30 een informele sharing. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
Datum: zaterdag 19 augustus 2017
Aanvang: 14.00 (eindtijd 14.30)
De toegang gratis. Laat even weten of je komt en stuur ons een bericht via info@akoesticum.org

Door het delen van verhalen en de input van muzikale professionals, wordt toegewerkt naar het eindpunt: een voorstelling in de monumentale Buiksloterkerk, zondag 20 augustus, aanvang 13:00 uur. >> zie Grachtenfestival, Amsterdam voor meer informatie.

Dag 1 voorbereidingen | 15 augustus

De eerste dag van onze muziek week stond in het teken van verbinding. We hadden niet verwacht dat in deze korte tijd al zo’n (h)echte groep kon ontstaan. Wij kijken uit naar morgen en om nog meer kennis te maken met de persoonlijke kwaliteiten en skills van de musici.

Dag 2 | 16 augustus

Vandaag was een dag vol Raga, Makam en gedichten die alleen met gedeelde talenkennis ontcijferd kunnen worden. We hebben onze favoriete muziek met elkaar gedeeld en ons eigen gemaakte liedjes, ritmes en melodieën zijn niet meer op 2 handen te tellen. Bij een prachtige zang solo hebben we een traantje weggepinkt – kortom, de week is in volle gang!

Dag 3 | 17 augustus

Intensieve derde dag van het Makerscollectief. Waar muziek en dans en verhalen ontstaan…en verder gewerkt wordt aan het programma dat aanstaande  zondag 20 augustus om 13:00 te zien zal zijn in De Buiksloterkerk, Amsterdam. Op zaterdagmiddag 19 augustus van 14.00 tot 14.30, is er een informele sharing bij Akoesticum. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang gratis. Laat even weten of je komt en stuur ons een bericht via info@akoesticum.org

Dag 4 | 18 augustus

De vierde dag van het monteren van alle onderdelen voor het uiteindelijke programma. Het blijft een spannend proces waarvan het eindresultaat steeds meer voelbaar wordt.