fbpx

Wim de Monchy Academie

De samenleving verandert, net als de doelgroepen en de manier waarop we leren. Dit vereist een hoge mate van flexibiliteit, creativiteit en innovatie. Muziekeducatie is meer dan ooit een creatief werkveld! Zoals in ieder creatief beroep zijn er voorlopers die niet alleen nieuwe paden vinden maar actief de weg bereiden voor de volgende generatie. Stichting Wim de Monchy en Akoesticum slaan de handen ineen om deze voorlopers de gelegenheid te bieden om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen, in samenhang en samenwerking met gelijkgestemden tijdens de Wim de Monchy Academie*.

Wim de Monchy Academie

Het afgelopen jaar hebben Stichting Wim de Monchy en Akoesticum in overleg met diverse musici hard gewerkt aan de opzet van de Wim de Monchy Academie*. In een intensief traject brengt de Wim de Monchy Academie* voorlopers op het gebied van muziekeducatie bijeen en creëert een veilige, uitdagende en inspirerende omgeving om samen te werken aan vraagstukken en oplossingen binnen het werkveld en de maatschappij. De Wim de Monchy Academie* gelooft in “lifelong learning” en is geënt op de vraag van Peter Renshaw “Why do you do what you do?”.

Pilot

Voordat de Wim de Monchy Academie* officieel live gaat, vindt er een pilot plaats waar jij aan mee kunt doen!

Wil jij als musicus samen met gelijkgestemden bijdragen aan de volgende generatie, jouw visie uitbreiden, verdiepen of testen en omarm je innovatie, experiment en ontwikkeling? Dan is de Wim de Monchy Academie iets voor jou! We werken in drie intensieve weekenden samen aan kwesties die jou, en anderen zoals jij, aangaan: waarom je doet wat je doet, pedagogische vraagstukken die een andere oplossing vergen dan gewoonlijk, jouw rol als muziekeducatie-professional in de maatschappij, enzovoort. Jouw eigen ontwikkelvragen staan centraal, dus breng je vragen en visie mee. Schrijf je nu in!

Over de pilot

  • Geplande start: zomer 2021
  • Waar: Akoesticum, Ede
  • Prijs: n.v.t.

Ik wil meedoen!

Over podcast

In aanloop van de academie publiceren we elke week een nieuwe aflevering van de nieuwe podcast Losgezongen! Onder leiding van Maite van der Marel komen tien professionals aan het woord die met een heel eigen blik kijken naar het werkveld en hun eigen praktijk.

Beluister de podcast

Vragen?

Heb je vragen over de Wim de Monchy Academie? Neem dan gerust contact op met projectleider Ninja Kors via wimdemonchy@akoesticum.org.
Veelgestelde vragen

* Wim de Monchy Academie is de voorlopige werktitel voor dit project

logo stichting wim de monchyLogo Akoesticum