fbpx

Mijn held Leonard Bernstein

 ” Vorige week verzorgde pianist Bert van den Brink een muzikale column voor een bedrijfstraining bij Akoesticum. Die training ging over leiderschap, veranderingen in een organisatie en hoe je mensen meekrijgt. Altijd een interessante invalshoek. Als je te ver voor de troepen uitloopt raak je het zicht op de werkelijkheid kwijt maar als je blijft hangen bij wat altijd al was, dan verandert er ook niks.

Stappen binnen bestaande patronen

Bert liet via muzikale metaforen horen dat je binnen het bestaande verwachtingspatroon stappen kunt maken en dat is een fascinerend gegeven. Volgens mijn held Leonard Bernstein is daarom de muziek van Beethoven en van Duke Ellington zo goed. Het is toegankelijk zonder alledaags te zijn.
 
Verkenning, experiment, kennis delen en doorgegeven, vaardigheden trainen. Stappen maken binnen bestaande patronen. In de vier jaar van ons bestaan hebben ruim 70.000 gasten en bezoekers dit kunnen ervaren. Genoeg reden voor een positief besluit van de gemeente Ede dat deze plek meer dan de moeite waard is. Toegankelijk zonder alledaags te zijn, het domein van Akoesticum.”

– Harold Lenselink

Uit: Nieuwsbrief # 51: https://mailchi.mp/akoesticum/mijn-held-leonard-bernstein
(ma. 11 feb. 2019).

Abonneer je ook op onze Akoesticum nieuwsbrief en blijft op de hoogte van alle activiteiten, plannen en evenementen. Ongeveer om de 5 weken krijg je een nieuwe editie in je mailbox? Meld je aan.