fbpx

Internationalisering van Akoesticum

Internationale aandacht voor Akoesticum neemt steeds verder toe. We hebben met verschillende buitenlandse touroperators contact over educatieve en culturele groepsreizen naar Nederland.

Victor van Haeren
“Een mooie start van van ons vierde jaar.” Victor van Haeren

” Vaak zijn dit reizen waarbij een bezoekend koor of orkest een aantal dagen in Nederland verblijft, repeteert en concerten geeft. Voor deze groepen hebben we speciale repetitie- en concertprogramma’s ontwikkeld in combinatie met cultuur, sport of natuur.

Voor Akoesticum is dit natuurlijk een geweldig goede ontwikkeling. We verwachten dat de aanvragen voor culturele groepsreizen verder zullen toenemen, ook in combinatie met de komende Market Garden herdenkingen in 2020.

Uitbreiding team

Akoesticum is geassocieerd lid van de vereniging van Bundesakademien und Landesmusikakademien. Daardoor ontvangen we al veel groepen uit Duitsland.

Om dit in goede banen te leiden is Simon Kelaita sinds een paar maanden voor ons aan de slag. Simon is musicus/saxofonist en heeft gestudeerd aan de HKU in Utrecht. Hij woont en werkt – na Duitsland en Engeland – alweer een flinke tijd in Nederland. Als nieuw toegevoegd teamlid zal hij zich vooral richten op Duitse koren, orkesten en educatieve projecten. Naast de Engelstalige site over Akoesticum is nu ook de Duitstalige site volop in bedrijf.”