fbpx

FAQ Cultuurhotel Akoesticum

ALGEMENE INFORMATIE

Hoe kunnen we contact opnemen met Akoesticum?
Je kunt contact opnemen met Akoesticum door te mailen naar cultuurhotel@akoesticum.org of door te bellen naar 0318-304349.

Hoe zit het met de corona maatregelen?
In ons pand zorgen wij voor een checkgesprek bij ontvangst, duidelijke instructies, bewegwijzering en voldoende desinfectiemiddelen. Alle gebruikte ruimten, alsmede de sanitaire voorzieningen en contactpunten zoals deurklinken, tafels en stoelen regelmatig schoongemaakt. Ook onze horeca is volledig Coronaproof! Zo werken wij volgens het protocol van Koninklijke Horeca Nederland.

Zijn huisdieren toegestaan?
Nee, huisdieren zijn niet toegestaan bij Akoesticum. Blindengeleidehonden en hulphonden zijn wel toegestaan.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden bij Akoesticum?
Tot 24 uur voor je aankomstdatum kun je je boeking gratis annuleren. Annuleer je binnen 24 uur, dan betaal je de kosten voor de eerste nacht.

Is het toegestaan te roken bij Akoesticum?
Het is niet toegestaan te roken bij Akoesticum, behalve op de aangewezen rookplek in de tuin en buiten het pand op voldoende afstand van de voordeur zolang dit geen overlast veroorzaakt. Indien wij constateren dat er gerookt wordt op de kamer zijn wij genoodzaakt €100,- reinigingskosten in rekening te brengen. Indien het brandalarm afgaat door roken op de kamer, zullen ook de voorrijkosten van de brandweer van €275,- worden doorbelast.

Hoe wijzig of annuleer ik mijn boeking?
Je kunt op dit moment je boeking wijzigen of annuleren door contact op te nemen met Akoesticum per mail cultuurhotel@akoesticum.org of telefonisch via 0318-304349.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Ben je ontevreden over je verblijf bij Akoesticum, stuur een duidelijke omschrijving van je klacht naar cultuurhotel@akoesticum.org. We nemen klachten erg serieus en proberen binnen 3 werkdagen een reactie te sturen.

Ik ben iets kwijt of vergeten, hebben jullie iets gevonden op mijn kamer?
Het kan zijn dat je iets kwijt bent geraakt tijdens je verblijf of dat je na vertrek erachter komt dat je iets bij ons bent vergeten. Ben je nog bij Akoesticum, vraag het dan aan een van onze medewerkers. Ben je inmiddels weer thuis, stuur dan een duidelijke omschrijving naar cultuurhotel@akoesticum.org, dan gaan wij kijken of er iets gevonden is.

Waar kan ik het programma vinden van Cultuurhotel Akoesticum?
Klik hier voor het actuele programma.

AANKOMST EN VERTREK

Wat zijn de in- en uitchecktijden van Akoesticum?
Je kunt inchecken tussen 15.00 en 22.00 uur. Uitchecken kan tussen 07.30 en 10.00 uur. Indien je eerder aankomt is het mogelijk om je bagage alvast bij ons af te geven. Dit geldt ook voor vertrek. Wil je eerder of later dan bovenstaande inchecktijden komen, laat ons dit dan tijdig weten door te bellen of te mailen.

Welke betaalmiddelen accepteren jullie?
Akoesticum accepteert betalingen per pin en per creditcard (VISA/Mastercard). Het is bij Akoesticum niet mogelijk om met contant geld te betalen.

Wanneer moet ik voor mijn verblijf betalen?
De kosten van je overnachting betaal je bij het inchecken, voorafgaand aan je verblijf. De overige kosten zoals kosten voor je lunch, diner, drankjes etc. betaal je achteraf bij het uitchecken.

Kan ik mijn bagage achterlaten in het hotel voordat ik kan inchecken of nadat ik ben uitgecheckt?
Ja, het is mogelijk om je bagage achter te laten. Akoesticum beschikt over een bagageopslag waar je je bagage veilig kan opslaan.

Hoe kom ik bij Akoesticum per auto?
Zoek met je navigatiesysteem/Google Maps op naam [Akoesticum], niet op postcode/adres. Ons adres leidt je naar het begin van het kazerneterrein, niet ons gebouw. Bekijk hier de plattegrond van het kazerneterrein. Je vindt Akoesticum op nummer 1 in de Frisokazerne. Op het parkeerterrein van Akoesticum zijn oplaadpalen aanwezig. 

  • Vanaf de N224 – Arnhem/Apeldoorn – via de Nieuwe Kazernelaan
    Sla linksaf in de bocht, daar waar de weg overgaat in de Eikenlaan. Je rijdt nu het voormalige kazerneterrein op.  Volg de borden Akoesticum naar de (gratis) parkeerplaats, achter het gebouw. De ingang bevindt zich aan de voorzijde.
  • Vanaf de A12 Utrecht/Ede (afrit 24) – via de Eikenlaan
    Sla rechtsaf in de bocht, daar waar de weg overgaat in de Nieuwe Kazernelaan. Je rijdt nu het voormalige kazerneterrein op. Volg de borden Akoesticum naar de (gratis) parkeerplaats, achter het gebouw. De ingang bevindt zich aan de voorzijde.

Hoe kom ik bij Akoesticum per OV?
Akoesticum ligt op 300 meter afstand (5 minuten lopen) van intercitystation Ede-Wageningen. Plan je reis per trein/bus via www.ns.nl of 9292.nl. Loop het station Ede-Wageningen uit via perron 1b/centrum-zijde/bus-zijde, volg het pad over een viaduct naar het voormalige kazerneterrein. Het eerste gebouw is Akoesticum. Je hebt géén fiets of taxi nodig. Bekijk hier de plattegrond van het kazerneterrein. Je vindt Akoesticum op nummer 1 in de Frisokazerne.

HOTEL EN FACILITEITEN

Is Akoesticum toegankelijk voor minder validen?
Akoesticum beschikt op de begane grond over een mindervalidentoilet en heeft een lift die toegang geeft tot de eerste verdieping waar de slaapkamers zich bevinden. Helaas hebben we in de slaap- en badkamers geen speciale voorzieningen zoals handgrepen of extra brede deuren.

Is er gratis WiFi beschikbaar bij Akoesticum?
Ja, er is Wifi aanwezig door het hele hotel (gratis).

Hebben jullie airconditioning?
Nee, Akoesticum beschikt niet over airconditioning. Er is wel een ventilator beschikbaar in de kamer.

Is het mogelijk om bij Akoesticum te strijken/stomen?
Er zijn strijkfaciliteiten beschikbaar in Akoesticum, echter zijn deze niet op de kamer aanwezig. Je kan bij de receptie navraag doen over de mogelijkheden.

Is er een shuttleservice beschikbaar?
Nee, er is geen shuttleservice beschikbaar.

Hebben jullie roomservice?
Nee, Akoesticum beschikt niet over roomservice.

Hebben jullie een fietsenstalling?
Ja, deze is te vinden aan de achterzijde van het gebouw bij de parkeerplaats. Dit is geen bewaakte fietsenstalling. Meld het bij incheck aan de receptie indien je je fiets bewaakt wil stallen, dan zorgen wij dat hij op een veilige plek komt te staan.

Waar kan ik parkeren?
Je kunt gratis parkeren aan de achterzijde van het gebouw. Op het parkeerterrein van Akoesticum zijn oplaadpalen aanwezig.

Waar is de ingang?
De ingang van Akoesticum bevindt zich aan de voorzijde. Loop links om het gebouw naar de zes vlaggenmasten (rood, wit, blauw), hier vind je de ingang.

SLAAPKAMER

Welke faciliteiten zijn er op een kamer?

De kamers beschikken over een ensuite badkamer met een douche met shampoo en douchegel dispensers, wastafel en toilet waar enkele handdoeken klaar liggen. Verder beschikken de kamers over een verwarming, ventilator, kledingrek en zit het stopcontact bij het bed. Ook zijn er bij de receptie een aantal artikelen te leen zoals een föhn. Het is niet toegestaan te roken op de kamers.

Is er een kluis in de kamer?
Er is is geen kluis in de kamer.

Is er een föhn aanwezig in de kamer?
Er ligt standaard geen föhn op de kamer maar deze is wel te leen bij de receptie.

Is het toegestaan te roken op de kamer?
Het is niet toegestaan te roken bij Akoesticum, behalve op de aangewezen rookplek in de tuin en buiten het pand op voldoende afstand van de voordeur zolang dit geen overlast veroorzaakt. Indien wij constateren dat er gerookt wordt op de kamer zijn wij genoodzaakt €100,- reinigingskosten in rekening te brengen. Indien het brandalarm afgaat door roken op de kamer, zullen ook de voorrijkosten van de brandweer van €275,- worden doorbelast.

Zijn alle kamers voorzien van een eigen badkamer?
Ja, alle kamers beschikken over een eigen ensuite badkamer met een douche met shampoo en douchegel dispensers, wastafel en toilet. Ook liggen er een aantal handdoeken.

Hebben jullie een baby/kinderbedje beschikbaar?
Ja, wij hebben één kinderbedje beschikbaar.

MAALTIJDEN

Kan ik bij jullie ontbijten, lunchen en dineren?
Het ontbijt zit bij je verblijf inbegrepen. Daarnaast is het bij Akoesticum ook mogelijk om heerlijk te lunchen of te dineren.

Wat zijn de ontbijt-, lunchtijden?
Ontbijt: tussen 8.00 en 10.00 uur (inbegrepen)
Lunch: tussen 12.30 en 14.00 uur
Diner: tussen 18.00 en 20.00 uur

Kunnen jullie rekening houden met mijn dieetwensen/allergieën?
Uiteraard kunnen wij rekening houden met dieetwensen, allergieën en geloofsovertuiging. Geef dit van tevoren aan door te mailen naar cultuurhotel@akoesticum.org.

Hebben jullie een café?
Ja, we hebben een café waar je hapjes en drankjes kunt kopen. Denk hierbij aan koffie/thee, frisdrank, wijn, bier, chips, nootjes, bittergarnituur en borrelplankjes. Het café is geopend tot 00:00 uur.

OMGEVING

Wat kan ik doen in Ede en omgeving?
Er is in de omgeving voldoende te doen. Kijk op het kaartje hieronder voor een aantal mooie natuurgebieden, leuke activiteiten, musea, bezienswaardigheden en restaurants.