Geslaagd als examenlocatie!

Akoesticum is al op vele manieren de plek geweest voor beeld- en geluidsopnames. Inmiddels hebben er al verschillende professionele opnames plaatsgevonden, onder andere het LIVE programma De Klassieken op Radio4, filmopnames van Roelf van Til, opnames van het kamermuziek gezelschap het Orion Ensemble en Kamerkoor NEXT, Age on Stage en het Akoesticum Talent Programme. Deze zomer staan opnieuw de Tv-opnames gepland voor Het Instituut, een NTR-programma met Joep van Deudekom en Rob Urgert.

Geslaagde locatie voor praktijkexamens

Nieuw is dat onze studio’s een week lang zijn ingezet als examenlocatie voor 17 studenten Podium- en Evenemententechniek van het ROCA12. De opdracht bestond uit een voorbereidend locatiebezoek, een projectplan en een materialenlijst. Studenten hadden een vrachtwagen vol flightcases met apparatuur tot hun beschikking om de “show” vorm te geven. Met deze praktijkopdracht sloten zij hun driejarige opleiding Podium- en Evenemententechniek af. We horen binnenkort of de studenten ook zijn geslaagd!

Elke dag zijn de studio’s binnen drie uur tijd door de examenkandidaten omgetoverd tot een volwaardig poppodium met trussen, licht en geluid. Met een lichtrepetitie en een soundcheck konden zij aan de examinatoren laten zien of ze klaar zijn om aan de slag te gaan in het werkveld. Niet alleen opbouw, maar ook het afbouwen maakte deel uit van het examen.

“Deze vorm van examineren heeft grote voordelen. In de studio’s kunnen gelijktijdig meerdere examens worden afgenomen onder exact gelijkwaardige condities. Dit maakt een objectieve beoordeling door de examinatoren mogelijk. Een ander voordeel is dat de bezoeken naar stage-locaties verspreid over het hele land, niet meer nodig zijn.”

Arie Visser, docent Podium- en Evenemententechniek ROCA12

Akoesticum als opnamelocatie

Regelmatig krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om met eigen apparatuur video of audioregistraties te maken bij Akoesticum. Dat kan! Heb je opname-plannen, neem contact met ons op voor een afpsraak. Dan laten we je het gebouw zien en bespreken meteen de mogelijkheden die we kunnen bieden om de opnames te realiseren.