fbpx

Concertgebouworkest Young

rco young 2020

UPDATE: Helaas moeten we mededelen dat naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en de aangescherpte richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus Concertgebouw Young geen doorgang zal vinden en verplaatst zal worden naar 2021.

In augustus 2020 gaat de tweede editie van Concertgebouworkest Young van start, het nieuwe internationale jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Concertgebouworkest Young bestaat uit jonge getalenteerde musici van 14 – 17 jaar uit heel Europa, die gezamenlijk de diversiteit van de Europese samenleving weerspiegelen en vooral bedoeld voor ‘verborgen talenten’.  Opnieuw zullen de musici tijdens het intensieve Summer Camp van Concertgebouworkest Young bij Akoesticum tot orkest gesmeed worden, bijgestaan door musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Young 2020 zal onder leiding staan van een topdirigent en plaatsvinden van 5-22 augustus.

Aanmelden tot 10 februari 2020

Het Concertgebouworkest Young summer camp vindt plaats van 5 tot en met 22 augustus 2020 in Akoesticum, het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater in Ede. Deelname is gratis, reis- en verblijfskosten worden vergoed.

Muziekdocenten, dirigenten van lokale jeugdorkesten, schoolbands of ensembles, of andere professionals kunnen talentvolle jongeren voordragen om auditie te doen.  Aanmelden voor het Concertgebouworkest Young summer camp kan tot 10 februari 2020.

Meer info & Aanmelden

Concertgebouworkest Young 2019

Tijdens de eerste editie in 2019 waarbij Young ook bij Akoesticum verbleef, speelde het orkest onder leiding van Pablo Heras-Casado de Vijfde symfonie van Tsjaikovski, het Vioolconcert van Mendelssohn met als solist Julian Rachlin, en de wereldpremière Idyllium van Detlev Glanert.