fbpx

YOUCEE

youcee

Van 16 t/m 22 september verblijft YOUCEE bij Akoesticum voor hun internationale Airborne jeugdconferentie.

Sinds 2001 wordt in onze regio jaarlijks de YOUCEE Airborne International Youth Conference georganiseerd. 100 jongeren (16-19 jaar) van scholen uit vijf Europese landen discussiëren van 16 t/m 22 september over oorlog, vrede, vrijheid, verdraagzaamheid, inclusiviteit, internationale samenwerking en andere grote thema’s. Akoesticum is vanaf dit jaar de nieuwe thuisbasis.

Op de vrijdag vóór het herdenkingsweekend wordt een conferentie, volgens het VN model, georganiseerd en uitgevoerd. Hierbij worden actuele thema’s over vrede en veiligheid in meerdere fora behandeld en besproken bij Akoesticum.

YOUCEE Song

In ieder mens schuilt een kunstenaar en Akoesticum zou Akoesticum niet zijn als wij in ons nationaal trainingscentrum de creativiteit van de 100 internationale jongeren niet zouden benutten door ze zelf aan de slag te laten gaan. Samen gaan zij teksten schrijven, muziek componeren en instuderen. Zonder vooropleiding opeens singer-songwriters in de dop. Dat gebeurt onder professionele begeleiding van een aantal geweldige coaches, aangevoerd door Rohan Poldervaart.  Dit zal uiteindelijk leiden tot hun eigen wereldpremière van de Youcee Song 2019. Deze zal als een rode draad door het conferentieprogramma worden verweven en als vocal statement bij officiële gelegenheden in de vier Airborne-regio gemeenten ten gehore worden gebracht.