fbpx

Windows of Opportunity

De impact van het coronavirus op het culturele aanbod is enorm. Veel projecten en activiteiten die in 2020 gepland waren, zijn afgelast of uitgesteld, podia vechten voor hun bestaan en verschraling van het aanbod en cultuurtekort bij publiek en makers liggen op de loer. De organiserende partners Stichting Eigen Muziekinstrument en Akoesticum slaan de handen inéén om een tijdelijke werkplaats voor muziekproducties in coronatijd te realiseren en zo jonge musici te ondersteunen in een door corona veranderd cultureel veld!

Windows of Opportunity

Vijfentwintig young professionals worden geselecteerd en krijgen met Windows of Opportunity steun in de vorm van mentors, materialen en middelen om tegen fair practice gage totaal 10 coronaproof muziekproducties te maken. Ze checken samen met hun coaches in voor een intensieve residency en sluiten deze ieder traject af met een try-out bij Akoesticum in Ede en een slotconcert in Utrecht (20 publieksoptredens in totaal). Het eindresultaat wordt opgenomen en gestreamd en met het materiaal wordt een digitaal portfolio gemaakt. Daarnaast ondersteunt het team de jonge makers bij het (leren) verkopen van hun productie om zo de verdiencapaciteit te vergroten en de deelnemers concreet te helpen om in deze tijd inkomsten te genereren.

Deze pagina wordt continu geupdate met de laatste informatie.

Tot nu toe bekend
Klik op onderstaande links om meer informatie te zien over de residency’s en tickets te kopen voor de voorstellingen.

  1. residency | 21-27 september – Treeo Hout
  2. residency | 19-25 oktober – But What About, Baggeraats Collectief, Thomas Dulfer, Castello Consort en Dineke Nauta
  3. residency | 23-29 november – James Oesi en De Formule
Meer data, artiesten en informatie volgt.

Steun ons project met een donatie via VOORDEKUNST

We hebben al veel steun ontvangen waaronder van het Prins Bernhard Cultuurfonds onder het project (C: Houdt cultuur in leven). Maar donaties zijn zeer welkom en hard nodig om de musici goed te kunnen ondersteunen en hoogwaardige voorstellingen neer te zetten. Daartegenover staan natuurlijk leuke privileges!
Ja! Ik steun Windows of Opportunity

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfond, K.F. Hein Fonds en de campagne via VOORDEKUNST

Prins Bernhard Cultuurfonds - Wikipediavoordekunst