fbpx

Windows of Opportunity #3

De impact van het coronavirus op het culturele aanbod is enorm. Veel projecten en activiteiten die in 2020 gepland waren, zijn afgelast of uitgesteld, podia vechten voor hun bestaan en verschraling van het aanbod en cultuurtekort bij publiek en makers liggen op de loer.  Daarom slaan de organiserende partners Stichting Eigen Muziekinstrument en Akoesticum de handen inéén voor Windows of Opportunity, een tijdelijke werkplaats voor muziekproducties in coronatijd om zo jonge musici te ondersteunen in een door corona veranderd cultureel veld!. Kansen en steun voor jonge makers. Nieuwe belevenissen voor publiek.

Na de residency’s in september en oktober is het tijd voor de derde residency! In november verwelkomen we de volgende getalenteerde artiesten & ensembles die in één week een voorstelling gaan maken: De Formule, James Oesie, Jessie Bréve & Freek Mulder, Benjamin de Boer & Francesco Robustelli en But What About. Van maandag 23 november tot en met zondag 29 november 2020 zullen zij hun residency volgen bij Akoesticum. De voorstelling die zij creëren tijdens hun residency is natuurlijk ook te zien zijn bij Akoesticum op zaterdag 28 november 2020!

De muzikanten en hun voorstelling

De Formule

  

James Oesi

   

Jessie Brevé & Freek Mulder

 

But What About

 

Benjamin de Boer & Francesco Robustelli

Kom naar de voorstellingen

Locatie: Akoesticum, Ede
Datum: zaterdag 28 november 2020
13.30 -14.00 uur | But What About kindervoorstelling – €5,-
15.00 – 18.00 uur | Vroege Show (keuze uit 3/4: James Oesi, De Formule, But What About en Jessie Brève & Freek Mulder) – €15,-
19.30 – 22.00uur | Late Show (keuze uit 3/4: De Formule, Jessie Brevé & Freek Mulder, James Oesi, Benjamin de Boer & Francesco Robustelli) – €15,-
Koop nu je ticket(s)

Let op: In verband met de aangescherpte maatregelen is onze horeca gesloten en zit er geen drankje bij het ticket inbegrepen.

Steun ons project met een donatie via VOORDEKUNST

We hebben al veel steun ontvangen waaronder van het Prins Bernhard Cultuurfonds onder het project (C: Houdt cultuur in leven). Maar donaties zijn zeer welkom en hard nodig om de musici goed te kunnen ondersteunen en hoogwaardige voorstellingen neer te zetten. Daartegenover staan natuurlijk leuke privileges!

Ja! Ik steun Windows of Opportunity

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfond, K.F. Hein Fonds en de campagne via VOORDEKUNST

Prins Bernhard Cultuurfonds - Wikipediavoordekunst

De Formule

Ensemble de Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere concertervaringen creëert met grenzeloze liefde voor muziek, samenspel en verwondering. Het ensemble streeft ernaar om de wereld te blijven ontdekken door zichzelf vragen te stellen en neemt de muziek graag onder de experimentele loep. Voor elke voorstelling wordt een uitgebreid concept gemaakt, gebaseerd op grondige analyse van het werk en verdieping in hun persoonlijke interpretatie. Door met artiesten uit een andere kunstdiscipline te werken creëert de Formule voor het publiek en zichzelf een frisse kijk op het repertoire. Het ensemble is sinds 2019 ensemble in residence bij Festival Classique en wonnen zij in 2018 tijdens de Grote Kamermuziekprijs zowel de eerste prijs als de publieksprijs.

Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, succesvolle en jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, strijktrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen variëren, als de samenstelling maar juist is.

Windows of Opportunity voorstelling: De voorstelling

Onbevangen en onbevooroordeeld wordt er met de billen bloot gegaan en uitgelicht wat voor invloed corona heeft gehad op onze levens: wat is er veranderd, wat is weggevallen, en wat is hetzelfde gebleven? Door expressieve, individuele ervaringen te combineren met elementen die ons verbinden wordt er een kunstwerk gecreëerd die onbesproken emoties, betekenisvolle verwachtingen, automatische gedachtes en nieuwe interpretaties een plek kan geven.

James Oesi

James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia zoals het Amsterdamse Concertgebouw en festivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, Festival Classique en Wonderfeel. In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij is de vaste bassist van Asko|Schönberg en speelt met oa. Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

James krijgt tijdens en na zijn studie (aan de conservatoria van Moskou en Den Haag, waar hij in 2012 met een 10+ afstudeerde waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin. Samen met neurowetenschapper en voormalig topschaatser Beorn Nijenhuis rond Oesi zomer 2020 een case study af waarin is onderzocht wat de meest effectieve manier is voor professionele musici om te studeren. Dit in voorbereiding op opname van alle cellosuites van Bach op contrabas.

Windows of Opportunity voorstelling: The Magic of Recording Bach

De cellosuites van Johann Sebastian Bach zijn al duizenden keer opgenomen, maar nog niet zo vaak op contrabas. En sowieso voor zowel cellisten als bassisten een grote uitdaging. Contrabassist James Oesi zit midden in het proces om alle zes de suites volledig op te nemen voor een albumrelease. In de voorstelling ‘The magic of recording Bach’ neemt Oesi het publiek mee in de reis naar de perfecte Bach opname: van honderden studie uren in de repetitieruimte , de begeleiding van coach Beorn Nijenhuis tot het opnameproces zelf onder leiding van Grammy Award winnend technicus Guido Tichelman. Oesi geeft een uniek inkijkje, dat doet hij naar aanleiding van anekdotes en verhalen die voor hem verbonden zijn aan de verschillende delen van de Bach suites.

Jessie Brevé & Freek Mulder

Jessie Brevé (basklarinet) en Freek Mulder (contrabas) vormen een duo, waarin improvisatie centraal staat. Sinds hun ontmoeting op het conservatorium van Amsterdam, waar ze beiden studeerden, zijn ze actief in veel verschillende groepen. Beiden bewegen zich daardoor moeiteloos door veel verschillende stijlen, op verschillende instrumenten. Maar daarnaast zijn ze ook als duo actief. Ze nemen hun ervaringen uit alle verschillende contexten en bezettingen mee en vertalen die naar een intieme setting. Daarin proberen ze los te komen van het rationele en terug te gaan naar een pure, kalme beleving van muziek. Ze ondersteunen de composities en improvisaties door verschillende instrumenten te gebruiken. Het resultaat is een altijd weer boeiende voorstelling, waar een rijk palet van verschillende geluiden te horen is.

Windows of Opportunity voorstelling:

Jessie en Freek gaan een voorstelling maken waarin ze de rationele aanpak van muziek maken willen loslaten. Beiden zijn jonge muzikanten, die elke week weer met nieuwe mensen nieuwe muziek maken. Om de verwachtingen van hun collega’s en publiek waar te maken, zijn ze genoodzaakt structureel, doordacht en soms academisch aan de slag te gaan. Door de huidige situatie met het coronavirus, komt er nog een extra opgave bij. Ze moeten flexibel omgaan met de telkens veranderende maatregelen. Dat vertaalt zich naar veel concerten die last-minute niet doorgaan, veranderingen in publiek en podium en een andere repetitiesfeer. In deze voorstelling laten ze die structuur varen. Ze gaan werken met composities en improvisaties, die voor het grootste deel leunen op intuïtie. Ze zoeken de rust op in de chaos. Daarnaast onderzoeken ze hun gevoelens over de huidige situatie en het bestaan van een jonge musicus in deze tijd.

But What About

But What About is een jong, internationaal ensemble dat zich richt op het onderzoeken en uitbreiden van nieuwe horizons en grenzen. We vinden persoonlijk contact heel belangrijk: we willen op een eerlijke en open manier met elkaar en de wereld communiceren, en zo de wereld aangenamer en begrijpelijker maken. Net zoals iedereen zijn we daarvoor op zoek naar het juiste gereedschap, we zijn ervan overtuigd dat we dat met elkaar kunnen vinden. Vanwege onze ongebruikelijke instrumentatie, (klarinetten, (contra)bas en accordeon), zijn er niet veel stukken die we meteen op ons repertoire kunnen zetten, maar dat zorgt ervoor dat we met een frisse blik naar ons programma, de stukken daarin, en de locatie van het concert kunnen kijken. We werken dan ook geregeld met “processed sound”, gastspelers, componisten en arrangeren zelf ook stukken voor onze bezetting. But What About is opgericht in aanloop naar de Grote Kamermuziekprijs 2016, die we toen hebben gewonnen. Met de mogelijkheden die daaruit voortkwamen zijn we verder gaan werken en hebben sindsdien concerten gegeven in zo divers als De Doelen, de duinen, Kapelconcerten Goirle, een beach hostel tijdens Festival Classique, TivoliVredenburg, Gaudeamus, Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag, en een wijnproeverij tijdens de NJO Muziekzomer.

Windows of Opportunity voorstelling: Just Press Play!

Drie musici, objecten in de zaal en het publiek. Een interactieve voorstelling die je laat ontdekken en beleven of jij slechts de toeschouwer bent, of toch deel uitmaakt van het maakproces.

Benjamin de Boer & Francesco Robustelli

Robustelli en De Boer ontmoetten elkaar vorig jaar in de trein. Filosoferend over het belang van creativiteit in muziek en de mogelijkheden van interdisciplinaire cross-over herkenden ze bij elkaar een gelijksoortige mindset en drive. Namelijk dat het grijze vlak tussen de verschillende muzikale genres een waanzinnig interessante en inspirerende plek is, waar ze beiden meer vanaf wilden weten. Ze besloten aan het eind van de rit samen te gaan werken. Het duo werkt momenteel aan hun eerste EP. In de muziek die ze schrijven, komt hun interesse voor geschiedenis en oude mythologische verhalen duidelijk naar voren. Zo gebruikte het duo voor hun eerste single, Fall Hercules, 17e-eeuwse teksten van George Chapman waarin de schrijver teruggrijpt op oude griekse mythologische figuren. Met hun complementerende kennis over muziek zijn de twee artiesten in staat een volledig nieuwe klankbeeld te scheppen waarin zowel klassieke muziekleer als hedendaagse elektronica een plek vinden.

Benjamin de Boer (1995) studeerde klassiek contrabas aan het conservatorium van Amsterdam. Na zijn afstuderen in 2018 vervolgde hij zijn studietraject aan Codarts waar hij de master Creative Performer volgde. Tijdens deze master ontving De Boer naast lessen klassiek contrabas, ook training als jazz-componist en zanger. In 2020 sloot hij deze master Cum Laude af. Als contrabassist is De Boer actief bij o.a. het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Kamerata Zuid. Momenteel werkt hij aan zijn eerste album met eigen werk, welke in januari 2021 uit zal komen.

Francesco Robustelli  is een Nederlands/Italiaanse producer, componist en sound-designer. Onder het alias Trippin Jaguar verkent Francesco de diepere kant van elektronica en doorbreekt hij barrières in de elektronische muziekscene door elektronica te combineren met invloeden uit diverse culturen en muzikale disciplines. Francesco heeft meegewerkt aan audiovisuele installaties van o.a. Dominic Hawgood voor FOAM (2019), Thijs Biersteker voor NXT Museum en Science Gallery Dublin (2020), Jean Vincent Simonet voor FOAM x Amsterdam Dance Event (2017) en Cabaret Voltaire in Zürich (2018). Met zijn collectief “End of Time” heeft hij installaties gebouwd op het World Economic Forum in Davos (2018 en 2019). Als live artiest en DJ heeft hij door heel Europa opgetreden, alsmede in Japan, Turkije en de Filippijnen.

Windows of Opportunity voorstelling: Walking The Threshold Between Harmony and Chaos

‘Walking The Threshold Between Harmony and Chaos’ wordt een mini-opera voor contrabas, live elektronica en zang. Met deze opera willen de artiesten een nieuw licht werpen op de huidige crisis door deze in de context te plaatsen van de nooit ophoudende pendulum shift tussen harmonie en chaos. Het idee van de pendulum shift behelst dat wij als mensheid door de eeuwen heen in feite altijd al heen en weer bewogen tussen het lichtere, het harmonieuze, en het donkere, de chaos. Om dit idee te toetsen duikt het duo de geschiedenis in: wat voor gebeurtenissen zijn er verder te identificeren als pendulum shifts? Hoe reageerden wij als mensheid hierop? Welke gevolgen hebben deze shifts nu op onze huidige samenleving? En, in hoeverre kunnen dit soort existentiële crises bijdragen aan een betere toekomst? Met een verhaallijn geijkt op Joseph Campbell's “the Hero’s Journey’’, gebruikmakend van  specifieke archetypen die verband houden met het thema, leidt het duo de luisteraar door een metaforische reis, waarbij ze bepaalde dualiteiten verkennen via hun muzikale output, en nieuwe manieren van denken bij de luisteraar inspireren.

De Formule

Ensemble de Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere concertervaringen creëert met grenzeloze liefde voor muziek, samenspel en verwondering. Het ensemble streeft ernaar om de wereld te blijven ontdekken door zichzelf vragen te stellen en neemt de muziek graag onder de experimentele loep. Voor elke voorstelling wordt een uitgebreid concept gemaakt, gebaseerd op grondige analyse van het werk en verdieping in hun persoonlijke interpretatie. Door met artiesten uit een andere kunstdiscipline te werken creëert de Formule voor het publiek en zichzelf een frisse kijk op het repertoire. Het ensemble is sinds 2019 ensemble in residence bij Festival Classique en wonnen zij in 2018 tijdens de Grote Kamermuziekprijs zowel de eerste prijs als de publieksprijs.

Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, succesvolle en jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, strijktrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen variëren, als de samenstelling maar juist is.

Windows of Opportunity voorstelling: De voorstelling

Onbevangen en onbevooroordeeld wordt er met de billen bloot gegaan en uitgelicht wat voor invloed corona heeft gehad op onze levens: wat is er veranderd, wat is weggevallen, en wat is hetzelfde gebleven? Door expressieve, individuele ervaringen te combineren met elementen die ons verbinden wordt er een kunstwerk gecreëerd die onbesproken emoties, betekenisvolle verwachtingen, automatische gedachtes en nieuwe interpretaties een plek kan geven.

James Oesi

James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia zoals het Amsterdamse Concertgebouw en festivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, Festival Classique en Wonderfeel. In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij is de vaste bassist van Asko|Schönberg en speelt met oa. Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

James krijgt tijdens en na zijn studie (aan de conservatoria van Moskou en Den Haag, waar hij in 2012 met een 10+ afstudeerde waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin. Samen met neurowetenschapper en voormalig topschaatser Beorn Nijenhuis rond Oesi zomer 2020 een case study af waarin is onderzocht wat de meest effectieve manier is voor professionele musici om te studeren. Dit in voorbereiding op opname van alle cellosuites van Bach op contrabas.

Windows of Opportunity voorstelling: The Magic of Recording Bach

De cellosuites van Johann Sebastian Bach zijn al duizenden keer opgenomen, maar nog niet zo vaak op contrabas. En sowieso voor zowel cellisten als bassisten een grote uitdaging. Contrabassist James Oesi zit midden in het proces om alle zes de suites volledig op te nemen voor een albumrelease. In de voorstelling ‘The magic of recording Bach’ neemt Oesi het publiek mee in de reis naar de perfecte Bach opname: van honderden studie uren in de repetitieruimte , de begeleiding van coach Beorn Nijenhuis tot het opnameproces zelf onder leiding van Grammy Award winnend technicus Guido Tichelman. Oesi geeft een uniek inkijkje, dat doet hij naar aanleiding van anekdotes en verhalen die voor hem verbonden zijn aan de verschillende delen van de Bach suites.

Jessie Brevé & Freek Mulder

Jessie Brevé (basklarinet) en Freek Mulder (contrabas) vormen een duo, waarin improvisatie centraal staat. Sinds hun ontmoeting op het conservatorium van Amsterdam, waar ze beiden studeerden, zijn ze actief in veel verschillende groepen. Beiden bewegen zich daardoor moeiteloos door veel verschillende stijlen, op verschillende instrumenten. Maar daarnaast zijn ze ook als duo actief. Ze nemen hun ervaringen uit alle verschillende contexten en bezettingen mee en vertalen die naar een intieme setting. Daarin proberen ze los te komen van het rationele en terug te gaan naar een pure, kalme beleving van muziek. Ze ondersteunen de composities en improvisaties door verschillende instrumenten te gebruiken. Het resultaat is een altijd weer boeiende voorstelling, waar een rijk palet van verschillende geluiden te horen is.

Windows of Opportunity voorstelling:

Jessie en Freek gaan een voorstelling maken waarin ze de rationele aanpak van muziek maken willen loslaten. Beiden zijn jonge muzikanten, die elke week weer met nieuwe mensen nieuwe muziek maken. Om de verwachtingen van hun collega’s en publiek waar te maken, zijn ze genoodzaakt structureel, doordacht en soms academisch aan de slag te gaan. Door de huidige situatie met het coronavirus, komt er nog een extra opgave bij. Ze moeten flexibel omgaan met de telkens veranderende maatregelen. Dat vertaalt zich naar veel concerten die last-minute niet doorgaan, veranderingen in publiek en podium en een andere repetitiesfeer. In deze voorstelling laten ze die structuur varen. Ze gaan werken met composities en improvisaties, die voor het grootste deel leunen op intuïtie. Ze zoeken de rust op in de chaos. Daarnaast onderzoeken ze hun gevoelens over de huidige situatie en het bestaan van een jonge musicus in deze tijd.

But What About

But What About is een jong, internationaal ensemble dat zich richt op het onderzoeken en uitbreiden van nieuwe horizons en grenzen. We vinden persoonlijk contact heel belangrijk: we willen op een eerlijke en open manier met elkaar en de wereld communiceren, en zo de wereld aangenamer en begrijpelijker maken. Net zoals iedereen zijn we daarvoor op zoek naar het juiste gereedschap, we zijn ervan overtuigd dat we dat met elkaar kunnen vinden. Vanwege onze ongebruikelijke instrumentatie, (klarinetten, (contra)bas en accordeon), zijn er niet veel stukken die we meteen op ons repertoire kunnen zetten, maar dat zorgt ervoor dat we met een frisse blik naar ons programma, de stukken daarin, en de locatie van het concert kunnen kijken. We werken dan ook geregeld met “processed sound”, gastspelers, componisten en arrangeren zelf ook stukken voor onze bezetting. But What About is opgericht in aanloop naar de Grote Kamermuziekprijs 2016, die we toen hebben gewonnen. Met de mogelijkheden die daaruit voortkwamen zijn we verder gaan werken en hebben sindsdien concerten gegeven in zo divers als De Doelen, de duinen, Kapelconcerten Goirle, een beach hostel tijdens Festival Classique, TivoliVredenburg, Gaudeamus, Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag, en een wijnproeverij tijdens de NJO Muziekzomer.

Windows of Opportunity voorstelling: Just Press Play!

Drie musici, objecten in de zaal en het publiek. Een interactieve voorstelling die je laat ontdekken en beleven of jij slechts de toeschouwer bent, of toch deel uitmaakt van het maakproces.

Benjamin de Boer & Francesco Robustelli

Robustelli en De Boer ontmoetten elkaar vorig jaar in de trein. Filosoferend over het belang van creativiteit in muziek en de mogelijkheden van interdisciplinaire cross-over herkenden ze bij elkaar een gelijksoortige mindset en drive. Namelijk dat het grijze vlak tussen de verschillende muzikale genres een waanzinnig interessante en inspirerende plek is, waar ze beiden meer vanaf wilden weten. Ze besloten aan het eind van de rit samen te gaan werken. Het duo werkt momenteel aan hun eerste EP. In de muziek die ze schrijven, komt hun interesse voor geschiedenis en oude mythologische verhalen duidelijk naar voren. Zo gebruikte het duo voor hun eerste single, Fall Hercules, 17e-eeuwse teksten van George Chapman waarin de schrijver teruggrijpt op oude griekse mythologische figuren. Met hun complementerende kennis over muziek zijn de twee artiesten in staat een volledig nieuwe klankbeeld te scheppen waarin zowel klassieke muziekleer als hedendaagse elektronica een plek vinden.

Benjamin de Boer (1995) studeerde klassiek contrabas aan het conservatorium van Amsterdam. Na zijn afstuderen in 2018 vervolgde hij zijn studietraject aan Codarts waar hij de master Creative Performer volgde. Tijdens deze master ontving De Boer naast lessen klassiek contrabas, ook training als jazz-componist en zanger. In 2020 sloot hij deze master Cum Laude af. Als contrabassist is De Boer actief bij o.a. het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Kamerata Zuid. Momenteel werkt hij aan zijn eerste album met eigen werk, welke in januari 2021 uit zal komen.

Francesco Robustelli  is een Nederlands/Italiaanse producer, componist en sound-designer. Onder het alias Trippin Jaguar verkent Francesco de diepere kant van elektronica en doorbreekt hij barrières in de elektronische muziekscene door elektronica te combineren met invloeden uit diverse culturen en muzikale disciplines. Francesco heeft meegewerkt aan audiovisuele installaties van o.a. Dominic Hawgood voor FOAM (2019), Thijs Biersteker voor NXT Museum en Science Gallery Dublin (2020), Jean Vincent Simonet voor FOAM x Amsterdam Dance Event (2017) en Cabaret Voltaire in Zürich (2018). Met zijn collectief “End of Time” heeft hij installaties gebouwd op het World Economic Forum in Davos (2018 en 2019). Als live artiest en DJ heeft hij door heel Europa opgetreden, alsmede in Japan, Turkije en de Filippijnen.

Windows of Opportunity voorstelling: Walking The Threshold Between Harmony and Chaos

‘Walking The Threshold Between Harmony and Chaos’ wordt een mini-opera voor contrabas, live elektronica en zang. Met deze opera willen de artiesten een nieuw licht werpen op de huidige crisis door deze in de context te plaatsen van de nooit ophoudende pendulum shift tussen harmonie en chaos. Het idee van de pendulum shift behelst dat wij als mensheid door de eeuwen heen in feite altijd al heen en weer bewogen tussen het lichtere, het harmonieuze, en het donkere, de chaos. Om dit idee te toetsen duikt het duo de geschiedenis in: wat voor gebeurtenissen zijn er verder te identificeren als pendulum shifts? Hoe reageerden wij als mensheid hierop? Welke gevolgen hebben deze shifts nu op onze huidige samenleving? En, in hoeverre kunnen dit soort existentiële crises bijdragen aan een betere toekomst? Met een verhaallijn geijkt op Joseph Campbell's “the Hero’s Journey’’, gebruikmakend van  specifieke archetypen die verband houden met het thema, leidt het duo de luisteraar door een metaforische reis, waarbij ze bepaalde dualiteiten verkennen via hun muzikale output, en nieuwe manieren van denken bij de luisteraar inspireren.