fbpx

Wereldlokaal Ede | Qasyoun Quartet

Sinds september 2021 is Akoesticum gestart met een serie wereldmuziek, “Wereldlokaal, lokale muziek uit de hele wereld”. Elke maand wordt er een concert uit telkens een andere windrichting gepresenteerd , zoals Afrika, Azië, de Arabische wereld, Balkan, Zuid-Amerika etc. Op 28 april 2022 kun je genieten van wereldmuziek uit Syrië en Turkije door het Qasyoun Quartet!

Wereldlokaal | Qasyoun Quartet

QASYOUN QUARTET, Nederlands jongste vluchtelingenensemble. De zusjes Shaza (16) en Jawa (24) vluchtten in 2015 naar Nederland, werden ontdekt in AZC Alkmaar en speelden reeds op 1 januari 2016 mee in het Nieuwsjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Een jaar later weer, nu met een compositie van Shaza. Inmiddels traden de zusjes meer dan 30 keer op met het NBE. Ook waren ze te zien in het TV-programma Vrije Geluiden en op diverse festivals en concerten, zoals in het World Blend Café, het Grachtenfestival, Haarlemmer Houtfestival, Incubate, Women Unlimited, in Rasa en in Splendor.

Het kwartet speelt hoofdzakelijk oriëntaalse muziek (Arabisch en Turks), zowel klassiek, als volks-, als populaire Arabische muziek (bijv.  Umm Kultum). Zowel trage klaagliederen, als vrolijke en verdrietige liederen over de liefde, maar ook feestelijke dansmuziek. Bovendien speelt het trio nieuwe, eigentijdse composities van Jawa en Shaza Manla.

Emine Bostancı is performer, componist, improvisator en academica en komt oorspronkelijk uit Istanbul, Turkije. Ze studeerde aan de conservatgoria in Istanbul en Rotterdam.Emine heeft uitgebreid studie gemaakt van zowel Turkse als Griekse klassieke (Ottomaanse) muziek. Met haar kemençe trad zij inmiddels op in vele landen. Ook Emine was te horen in het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble.

Wereldlokaal | Qasyoun Quartet
Datum:
Donderdag 28 april 2022
Tijd: 20.00 uur
Duur: 2x 45 minuten
Prijs: € 17,50

Koop ticket(s)

Let op: Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs bij alle evenementen verplicht. Dat betekent dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de kaartcontrole in bezit moeten zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang of bewijs dat u corona heeft gehad. Dit mag digitaal of geprint.