fbpx

Webinar Huismuziek | Telemanns Tafelmusik

In samenwerking met Huismuziek bieden we elke vrijdag om 16.00 uur een webinar aan. De webinars zijn live muzieklessen van 60 minuten over een specifiek onderwerp. Het doel varieert: lekker meespelen of zingen, of meer te weten komen over een stijl of onderwerp. De lessen worden online gegeven door een van de docenten van Huismuziek via het platform Zoom. Lees hier een toelichting daarop. Bij een aantal webinars krijg je oefeningen om thuis mee verder te gaan. Soms wordt na afloop bladmuziek per e-mail toegestuurd.

Deelname is gratis. Een donatie is echter zeer welkom.
Je kunt tot een uur voor aanvang inschrijven.

Webinar Huismuziek: Telemanns Tafelmusik

De beroemde Duitse barokcomponist Georg Philipp Telemann kondigde eind 1732 de publicatie van zijn Musique de Table aan. Dat bleek een schot in de roos! Tijdgenoten waren enthousiast over de bonte verzameling stukken in verschillende bezettingen, qua afwisseling en diversiteit te vergelijken met de Brandenburgse Concerten van Johann Sebastian Bach.
Docent Sascha Mommertz geeft een overzicht van de inhoud van Telemanns Tafelmusik, aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten. Hij bespreekt de diverse bezettingen van de stukken, de overgeleverde oude druk (van Telemann zelf!) en het fenomeen “muziek aan tafel”.

Informatie
Docent: Sascha Mommertz
28 augustus 2020 – 16.00 uur
Duur 60 minuten. Deelname is gratis, maar elke gift is welkom!

Meld je aan