fbpx

Wat is nou een akkoord? – Huismuziek

wat is nou een akkoord

Cursus “Wat is nou een akkoord?”

Denk je ook wel eens bij het horen van het woord “akkoord”, waar hebben ze het over? Vraag je je af hoe akkoorden werken in een muziekstuk en waarom dat zo is?

In deze cursus gaat het over harmonieleer, ofwel over samenklanken, over drie- en vierklanken, over dissonanten en consonanten, over voorhoudingen en oplossingen, en over doorgangstonen. De deuren van de muziektheorie gaan voor je open door eenvoudige opdrachten te doen in het ensemble.

Over de cursus

De cursus is voor iedereen, zanger en/of instrumentalist, die graag wil weten hoe akkoorden in elkaar zitten en hoe ze met elkaar verbonden kunnen worden. Je leert de theoretische basis van de harmonieleer en kruipt in de huid van de componist door in de praktijk met akkoorden te spelen.
Wilko zal de zangers onder zijn hoede nemen; Robert de instrumentalisten. Instrumentalisten gaan onder meer aan de gang met toetsinstrumenten. Op een toetsinstrument wordt de theorie letterlijk aanschouwelijk gemaakt: door naar de toetsen te kijken wordt duidelijk hoe de theorie in de praktijk wordt gebracht.

Zangers kunnen op een heel natuurlijke manier voelen hoe melodie en harmonie samenkomen. Voor hen is het van belang om te weten welke toon van een akkoord ze zingen (grondtoon, terts, kwint of een andere toon) om zuiver te kunnen intoneren. Aan het einde van de cursus weet je wat een akkoord is en waar je dat akkoord kunt vinden op je instrument. Ook ken je een paar basale akkoordpatronen.

Iedereen is welkom; enige vereiste is dat je noten kunt lezen.

Locatie: Akoesticum
Data&tijd: zaterdag 11 januari 2020, 10:00 – 17:00 uur
Kosten: Derden: € 90,00 / Leden: € 80,00 / T/m 30 jaar: € 40,00, lunch is bij de prijs inbegrepen.

Inschrijvingen gesloten

Huismuziek

huismuziek

Huismuziek, vereniging voor samenspel en instrumentenbouw, is opgericht in 1951 met als doel zoveel mogelijk mensen te laten samenspelen en zingen. Jaarlijks organiseert Huismuziek muziekcursussen voor amateurmusici en muziekinstrumentenbouwcursussen in heel Nederland, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.huismuziek.nl