fbpx

Vrijheidsfestivals Ede 2020

vrijheidsfestivals

UPDATE: Helaas moeten we mededelen dat naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en genomen maatregelen rondom het coronavirus Vrijheidsfestivals Ede op 17 en 18 april is afgelast. De afgekondigde maatregelen om het coronavirus aan te pakken duren vooralsnog tot en met 6 april, maar de maatregelen hebben een te grote impact op de voorbereidingen van het programma. We streven er naar, samen met de rest van de organisatoren, om het evenement te verplaatsen naar een moment later dit jaar.

Vier de vrijheid tijdens Vrijheidsfestivals Ede 2020

In april is het 75 jaar geleden dat gemeente Ede werd bevrijd. Dat mogen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan! Op 17 en 18 april vieren we dit groots met evenementen en festivals in Ede, Bennekom en Otterlo. Spectaculaire concerten, indrukwekkende dans- en theatervoorstellingen, prachtige kunst(installaties) en spraakmakend spoken-word. Voor jong, oud en alles er tussenin is er een gevarieerd programma te beleven. Het gehele programma is gratis toegankelijk. Voor enkele voorstellingen dien je een gratis ticket te reserveren via de website.

Kom langs en vier 17 en 18 april samen met ons 75 jaar vrijheid!

Scroll naar onder voor het programma van Akoesticum en ga naar www.ede.nl/vrijheidsfestivals voor een overzicht van het volledige programma.

Vrijdag 17 april 2020

11.00 uur | VERTEL VRIJHEID
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2D42 Ede

In het educatieve project Vertel Vrijheid! maken jongeren samen met professionele muzikanten een rap over de viering van 75 jaar Bevrijding en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Te zien tijdens het slotconcert Vertel Vrijheid! van Vincent Bijlo en de Konrad Koselleck Big Band.

20.00 uur  | MOVIE NIGHT @ DE MAURITSKAZERNE
Locatie: Mauritskazerne Nieuwe Kazernelaan 2D42 Ede

Is jouw vrijdagavond niet compleet zonder een bezoekje aan de bioscoop? Markeer dan 17 april met een groot kruis in je agenda! In samenwerking met Pathé organiseert Vrijheidsfestivals Ede Movie Night @ de Mauritskazerne! Heerlijk filmkijken onder het genot van een grote bak popcorn en een lekker drankje. De filmtitel houden we voor nu nog even geheim ;). Voorafgaand aan de film is er een leuk voorprogramma dus zorg dat je uiterlijk om 20.00 uur aanwezig bent!

Zaterdag 18 april 2020

vrijheidsfestival ede
Illustratie door Isabelle Tanahatoe

12.00 – 21.30 uur | VRIJHEIDSFESTIVAL EDE
Locatie: Kazerneterrein Ede

Mauritskazerne / Akoesticum
Akoesticum, Roadmap to Freedom, Cultura, Astrant en Cultuurfonds Ede hebben de handen ineengeslagen om 75 jaar vrijheid te vieren met een spetterend en afwisselend programma. Kom en geniet van een boordevol programma vol met muziek, dans, kunst, spoken word en toneel. En een festival zou niet compleet zijn als je er niet ook heerlijk kon genieten van een lekker hapje en een drankje.

Een greep uit het veelzijdige programma