fbpx

Tsjaikovski Souvenir de Florence

Van zaterdag 21 t/m 22 november 2020 organiseert Huismuziek de cursus Tsjaikovski Souvenir de Florence bij Akoesticum.

Tsjaikovski Souvenir de Florence

Tijdens de koude, donkere novembermaand werken we heerlijk een weekend lang aan het zonnige Souvenir de Florence, strijksextet in d-klein, op.70 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893).
Dit sextet, aangevuld met een contrabas, is een van de hoogtepunten van het kamermuziekrepertoire. (Ver)gevorderde strijkers kunnen hun hart ophalen aan deze uitbundige compositie, die Russisch is tot in de haarvaten: warmbloedig, rijk van textuur en vol volkse melodieën.

Gek genoeg had de eerste versie van Souvenir de Florence weinig succes. Tijdens het herzien van de partituur schreef Tsjaikovski aan zijn broer Modest dat het componeren hem moeite kostte. Hij had het gevoel eigenlijk voor orkest te componeren, om vervolgens de partituur te moeten arrangeren voor zes strijkers… Tsjaikovski bedacht het adagio, een glorieus duet voor viool en cello, in Florence. Daar komt de titel waarschijnlijk vandaan.
Violiste Miranda Rademaker, die zelf de eerste vioolpartij voor haar rekening neemt, loodst de cursisten in twee dagen door het stuk. Een goed speelniveau en een gedegen voorbereiding zijn noodzakelijk.

Informatie
Docent: Miranda Rademaker
Datum: 21 t/m 22 november 2020
Prijs: Derden: € 345,00 / Leden: € 325,00 / T/m 30 jaar: € 162,50 inclusief volpension (Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00)

Meld je aan