fbpx

Strijkoctet Svendsen

Zaterdag 11 december en zondag 12 december 2021 organiseert Huismuziek de cursus Strijkoctet Svendsen bij Akoesticum.

Strijkoctet Svendsen

Het Strijkoctet op.3 van Johan Severin Svendsen is een opgewekt, fris werk met zowel speelse als gevoelige melodieën en een soms bijna orkestrale klank. Componist Johan Severin Svendsen (1840-1911) werd geboren in Noorwegen. Een studiebeurs stelde hem in staat viool te studeren in Leipzig. Hij was een veelbelovend talent, maar na problemen met een van zijn handen besloot hij zich op het componeren te richten. Met succes! Een bewijs daarvan is dit Strijkoctet op.3. Het octet werd bij de première direct positief ontvangen en won zelfs een prijs.
De vaak virtuoze eerste vioolpartij neemt docente Miranda Rademaker voor haar rekening. Zij zal vanuit deze spelende positie de leiding op zich nemen; een mooie formule die zich de afgelopen jaren bewezen heeft met vergelijkbare grote kamermuziekwerken.
Een weekend aan deze compositie werken is een uitdaging voor de (ver)gevorderde strijker. Een goede voorbereiding van alle deelnemers is vanzelfsprekend. Gecombineerd met de deskundigheid en ervaring van de docente zijn dat de ingrediënten voor een heerlijk weekend, waarbij in een goede sfeer hard gewerkt zal worden aan een mooi muzikaal eindresultaat!

Strijkoctet Svendsen
Docent: Miranda Rademaker
Data: 11- en 12 december 2021
Kosten: Derden: € 350,00 / Leden: € 330,00 / t/m 30 jaar: € 165,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00

N.B.: De prijs is inclusief volpension.

Meld je aan