fbpx

Residency Blink Quartet

Van 11 t/m 13 mei mogen we het Blink Quartet als tijdelijke inwoners verwelkomen bij Akoesticum! Gedurende deze dagen trekt het Blink Quartet bij Akoesticum in voor hun residency en krijgen ze de tijd en ruimte om echt de diepte in te gaan, zowel in hun ontwikkeling als ensemble als hun artistieke research project.

Blink Quartet

Het Blink Quartet is een in Nederland gevestigd strijkkwartet, dat geschreven en spontane muziek uitvoert waarbij improvisatie een belangrijk onderdeel is van het musiceerproces. Het samen creëren van werken uit verschillende disciplines en het vinden van ongebruikelijke opstellingen of locaties zijn enkele van de interesses van de groep. Hun achtergronden verschillen van klassiek en jazz tot vrije improvisatie, muziektheater en pop. Naast hun vaardigheden als strijker hebben de spelers een breed scala aan andere (cross-art) skills en interesses. Al die verschillende skills, interesses en kwaliteiten komen samen in dit ensemble om vanuit daar hun eigen unieke geluid en werk als strijkkwartet te creëren. Akoesticum is natuurlijk de perfecte plek om dit te gaan ontdekken!

Blink Quartet bestaat uit Geerte de Koe – violin, George Dumitriu – viola, violin, Yanna Pelser – viola en Pau Sola Masafrets – cello.

Deze pagina zal geupdate worden met de meest recente informatie.

Livestream Twitch
Woensdag 12 mei om 16.30 uur streamt het Blink Quartet een deel van hun creatieve proces via Twitch
Bekijk de livestream

Over de residency

  • Blink Quartet
  • 11 t/m 13 mei
  • Akoesticum, Ede

Podcast Losgezongen

In aanloop van de Wim de Monchy Academie publiceren we elke week een nieuwe aflevering van de podcast Losgezongen! Onder leiding van Maite van der Marel komen tien professionals aan het woord die met een heel eigen blik kijken naar het werkveld en hun eigen praktijk.

Geerte de Koe van Blink Quartet is afgelopen 7 mei te gast geweest. Luister hieronder aflevering 4: “Ons lichaam is onze tool om te luisteren en observeren” – Geerte de Koe!

Beluister de podcast