fbpx

RCO Academy

De Academie van het Concertgebouworkest biedt jaarlijks plaats aan enkele talentvolle jonge musici. Gedurende een heel orkestseizoen (september-juni) nemen zij deel aan orkestproducties en worden zij begeleid door leden van het orkest. Daarnaast volgen de academisten lessen, workshops en trainingen en spelen ze kamermuziekconcerten op diverse locaties. In het seizoen 2019/2020 biedt de orkestacademie plaats aan negen jonge musici.

RCO Academy september 2019

Dankzij Ammodo, een aantal particuliere schenkers en de buitenlandse steunstichtingen van het orkest kon de academie doorgroeien naar negen academieplaatsen, een meer dan in het huidige seizoen. Deze negen musici verblijven van 16 t/m 18 september bij Akoesticum voor verschillende workshops en trainingen.

De orkestacademie heeft sinds zijn oprichting in 2003 tientallen succesvolle orkestmusici opgeleid. De meesten spelen in beroepsorkesten; maar liefst negen van hen zijn inmiddels volwaardig lid van het Concertgebouworkest. Tijdens het seizoen 2018/2019 wonnen academisten audities bij het London Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Concertgebouworkest.