fbpx

Our Heritage | Chapter 5: Dances of Remembrance

De middagvoorstelling is uitverkocht, maar niet getreurd! Door de grote belangstelling hebben we een extra (aangepaste) voorstelling in de avond geprogrammeerd!

Sinds september 2020 werkt het contweedancecollective samen met een internationale groep jongeren uit Bamberg en Nederlandse senioren aan een generatie-overschrijdend dans-filmproject. Benieuwd naar het resultaat? Ervaar het op 18 september 2021 bij Akoesticum!

Our Heritage | Chapter 5: Dances of Remembrance

Our Heritage bekijkt de herinneringen en de gevolgen van het nationaal-socialisme vanuit verschillende perspectieven. Het artistieke werk richt zich op het lichaam als opslagplaats van herinneringen, als drager van de eigen identiteit, als vormbaar uitdrukkingsmiddel en de dialoog tussen generaties over vandaag en gisteren.

Het biedt de deelnemers een kader om op een actieve, frisse, artistieke en (tussen)menselijke manier met hun geschiedenis om te gaan en onze collectieve herinneringscultuur te verrijken.

Het slotevenement op 18 september combineert live performance met video-installaties, toont een expositie van het hele proces, vergezeld van een lezing door auteur Yoeke Nagel uit haar boek “Zoeken”. Bovendien zal die middag voor het eerst de short-movie  “Our Heritage” worden vertoond.

Our Heritage | Chapter 5: Dances of Remembrance
Datum: zaterdag 18 september 2021
Tijd: Show 1: 14.00 uur – 17.00 uur | Show 2: 19.00 uur – 21.00 uur

Koop ticket(s)

Programma voorstelling 1*

14.00 uur Opening
14.15 uur Lezing door Yoeke Nagel “Zoeken- Naar mijn moeders moeder die verdween in het verzet”
14.30 uur Live performance
15.00 uur Premiere short movie “Our Heritage- Dances of Remembrance”
15.30-17.00 uur Expositie/ Afsluiting

Programma voorstelling 2 *

19.00 uur Opening (English)
19.15 uur Lezing door Yoeke Nagel “Zoeken- Naar mijn moeders moeder die verdween in het verzet” (English)
19.45 uur Short movie “Our Heritage- Dances of Remembrance” (Dutch/German)
20.15-21.00uur Expositie/ Afsluiting

*het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Het contweedancecollective, opgericht in 2017, is een interdisciplinair collectief met een focus op hedendaagse dans. De oprichters Johanna Knefelkamp & Laura Saumweber werken sinds 2013 aan projecten in Duitsland, Spanje en Nederland.

Uitgangspunt voor het artistieke en bemiddelende werk zijn de elementen ‘contact en verbinding’. Het collectief verenigt interdisciplinaire methodes en structuren van dans, theater en muziek onder de gemeenschappelijke visie “connecting people through dance”. Deze worden gebruikt om een ruimte te openen voor tussenmenselijke, maatschappijkritische en reflectieve ervaringen voor het publiek, de kunstenaars en de projectdeelnemers. Regelmatig worden lokale en internationale kunstenaars uitgenodigd om samen te werken aan specifieke projecten.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Stichting De Dansers (Utrecht) en het Cultureel Bureau van de stad Bamberg, gefinancierd door het subsidieprogramma Jonge Kunst | Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Soziokultur, het Erasmus+ programma van het Europese Unie in het kader van “conchances”, Stichting WTS-Group en de Sparkasse Bamberg.