fbpx

‘Hush no more’, opera highlights van Purcell

Zaterdag 15 januari en zondag 16 januari 2022 organiseert Huismuziek de cursus ‘Hush no more’, opera highlights van Purcell bij Akoesticum.

‘Hush no more’, opera highlights van Purcell

Voor deze cursus is een keuze gemaakt uit de fantasievolle opera’s van Henry Purcell (1659-1695). Hij schreef, met enorm esprit en grote vindingrijkheid, toegankelijke muziek voor o.a. koor en instrumentaal ensemble. De gekozen koordelen met orkest komen uit de opera’s The Fairy Queen (die losjes gebaseerd is op het toneelstuk A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare), Dido and Aeneas (gebaseerd op de Aeneis van Vergilius) en Dioclesian (op een libretto van Thomas Betterton). Dido and Aeneas en Dioclesian hebben beide, met respectievelijk een koningin en een profetes een sterke vrouw in de hoofdrol.

Uit The Fairy Queen spelen we ‘Now join your warbling voices all’ en ‘Hush, no more’. Uit Dioclesian ‘Let monarchs fight’ en ‘All our days’; uit Dido and Aeneas ‘To the hills and the vales’ en ‘With drooping wings’.

Het koor staat onder leiding van Marjolein Berkvens. Het instrumentaal ensemble zal onder leiding van Kees Hilhorst ook de springlevende muziek van de suite Abdelazar onder handen nemen, waarbij de barokke dans centraal staat. We repeteren gezamenlijk en apart. We sluiten het weekend af met een slotpresentatie voor onszelf en belangstellenden.

Voorbereiding voor deze cursus is noodzakelijk.

‘Hush no more’, opera highlights van Purcell
Docent: Kees Hilhorst en Marjolein Berkvens
Data: 15- en 16 januari 2022
Kosten: Derden: € 300,00 / Leden: € 280,00 / T/m 30 jaar: € 140,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00

N.B.: De prijs is inclusief volpension.

Meld je aan