fbpx

Open Monumentendag 2020 | Rondleidingen

Elk jaar openen monumenten door het hele land in het tweede weekend van september hun deuren voor het publiek in het kader van Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is “Leermonument” en als nationaal trainingscentrum in een voormalige kazerne uit 1906, kon Akoesticum dat natuurlijk niet aan haar voorbij laten gaan. In verband met de huidige situatie was het een uitdaging, maar hebben we in samenwerking met Platform Militaire Historie Ede toch een bijzonder programma weten te ontwikkelen.

Dit jaar hebben we naast de rondleidingen op Open Monumentendag op 12 september ook een speciale The Night Before editie” op vrijdag 11 september!

Open Monumentendag 2020 | Rondleidingen

Op de Edese kazernes staan diverse militaire lesgebouwen die bovendien een monument zijn. Gidsen van het Platform Militaire Historie Ede zullen een aantal speciale coronaproof rondleidingen verzorgen. Ze maken hierbij gebruik van een audioguide systeem.

Bij de wandeling over het kazerneterrein ligt de nadruk op het onderwijs van dienstplichtigen. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en voert langs diverse leer-monumenten, zoals de Cavalerie rijloods, de Stingerbol en de beide infanteriekazernes met hun overdekte exercitiehal.

Datum: Zaterdag 12 september 2020

Tijden start rondleiding 12 september:
09.30 uur | Start rondleiding 1
12.00 uur | Start rondleiding 2
14.30 uur | Start rondleiding 3
Duur: 2 uur
Kosten: €1,50 p.p.

Aanmelden rondleiding