fbpx

Nymphéas Trombone Quartet

De urgentie om even te ontsnappen uit het ‘normale’ leven is in deze tijd groter dan ooit. Je even kunnen bevinden in een soort andere wereld die tot je komt tijdens het luisteren naar livemuziek. Ontsnap aan het dagelijkse leven en laat je vervoeren naar een andere wereld met de prachtige muziek van het Nymphéas Trombone Quartet op vrijdag 8 oktober 2021 bij Akoesticum!

Nymphéas Trombone Quartet

In januari 2021 is de debuut-cd van het Nymphéas Trombone Quartet uitgekomen: ‘Orange, Blue and Pink’. In de afgelopen jaren heeft het kwartet een nieuw repertoire en expertise ontwikkeld rondom het Frans impressionisme en Nederlandse hedendaagse muziek. De titel van de cd verwijst naar het stuk dat een van de kwartetleden, Arjan Linker, componeerde. Alle werken op de nieuwe CD delen het thema escapisme, het wegvluchten uit de werkelijkheid.

Nymphéas Trombone Quartet
Datum: Vrijdag 8 oktober 2021
Tijd: 20.00 uur
Duur: 60 minuten
Prijs: € 20,-
Koop ticket(s)

Let op: Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs bij alle evenementen verplicht. Dat betekent dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de kaartcontrole in bezit moeten zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang of bewijs dat u corona heeft gehad. Dit mag digitaal of geprint.

Over Nymphéas Trombone Quartet

Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan leerden elkaar in 2015 kennen via het Jong Trombone Collectief en vormden in 2018 het nieuwe trombonekwartet “Nymphéas Trombone Quartet“. Het Nymphéas Trombone Quartet onderscheidt zich niet alleen door zich te richten op Frans Impressionistisch repertoire, maar ook door hun vier tenortrombones, in plaats van de traditionele drie tenoren en een bastrombone. Dit resulteert in een heldere en elegante klank. Het kwartet wil de fijnere kant van de trombone belichten, die niet altijd met het instrument wordt geassocieerd. Verder streven de vier jonge mannen ernaar om het trombonekwartetrepertoire een boost te geven door nieuwe muziek te arrangeren en te componeren, en door andere componisten te inspireren. In januari 2021 brachten ze hun debuut-CD “Orange, Blue and Pink” uit.