fbpx

Nachtlicht: Golfslag

Ga zaterdag 8 augustus op een muzikale ontdekkingstocht met het negenkoppige ensemble Nachtlicht tijdens hun nieuwe concert “Golfslag“.

Elke dag banen wij ons als in een woeste zee een weg tussen metershoge golven, die ons van de ene kant naar de andere slingeren. Een concertzaal is de ideale plek om uit deze stroomversnelling te stappen en tot rust te komen. Zo ook in Golfslag: hoge golven slaan uiteen op de nieuwe noten van Nachtlicht en doven langzaam uit in subtiele rimpelingen. Kom binnen met Windkracht 10, luister naar muziek: Nederlands, Indiaas, eeuwenoud of gloednieuw! Na een kolkende, golvende en spetterende cyclus langs onder andere Steve Reich, Primo Ish-Hurwitz, Arjan Linker en Jacob van Eyck monden we uit in een zee van rust – om mee naar huis te nemen.

Nachtlicht: Golfslag
Locatie:
Akoesticum
Datum: Zaterdag 8 augustus 2020
Tijd: 19.00 uur en 20.30 uur (duur is +/- 50 minuten)
Prijs: €15,- inclusief consumptie
Koop tickets

Programma

Windkracht 10 (2020) – Jos Baggermans (*1995) / Tom Bouwmeister (*1998)
Electric Counterpoint, III: Fast (1987) – Steve Reich (*1936), arr: Fleur Peereboom
Solo for nine musicians (2019) – Arjan Linker (*2000)
Man in Oosterse Kleding, deel 6 uit Schilderijen van een Tentoonstelling (2019) – Primo Ish-Hurwitz (*2001)
Raag Yaman: Piya ki najariya jaadu bhari – Traditioneel Indiaas
Doen Daphne D’Over Schoone Maeght – Jacob van Eyck (ca. 1590-1657), arr: Marc Sentenie/Stan Verstegen
Golfslag (2020) – Nachtlicht

Over Nachtlicht

Gedreven door nieuwsgierigheid zoeken deze negen musici naar het Nachtlicht: het bestaat nog niet, maar de glinstering ervan is veelbelovend. Met een groot pallet aan invloeden, interesses, ideeën, vaardigheden en karakters gaat Nachtlicht de uitdaging aan. Nieuwe manieren van muziek maken worden ontdekt door middel van improvisatie, compositie en het mengen van deze twee met klanken en vormen van kunst uit verschillende tijden, landen en stijlen. Zo gebruikt het ensemble naast moderne instrumenten soms barokinstrumenten, maar ook synthesizers en live electronics en haalt het inspiratie uit zowel wereldmuziek als moderne jazz. Daarnaast werkt Nachtlicht ook regelmatig met filmmakers, gameontwikkelaars, grafisch kunstenaars en jonge componisten met verschillende achtergronden.

Nachtlicht bestaat uit: Iara Perillo (fluit), Jos Baggermans (saxofoon), Fleur Peereboom (saxofoon), Maarten Combrink (trombone), Arjan Linker (trombone), Tom Bouwmeister (gitaar), Stan Verstegen (piano), Anosh ter Haar (bas) en Marc Sentenie (drum).