fbpx

Nachtlicht Ensemble | Boven Water!

In Boven Water! neemt Nachtlicht je mee op reis in de voetsporen van VOC-schip de Amstelveen met animaties van Eline Veldhuisen op muziek van Arjan Linker. Ontdek het maandag 2 augustus 2021 bij Akoesticum!

Nachtlicht Ensemble | Boven Water!

Al honderden jaren varen Nederlandse schepen de hele wereld over. Het hout van deze schepen is doordrenkt met talloze ervaringen en heeft enorm veel van de wereld gezien. Zo ook het spiegelretourschip de Amstelveen, dat reizen maakte langs Batavia, Suratte, Kanton en Kaap de Goede Hoop.

Na een reis langs 16e-eeuwse muziek uit Nederland en kleurrijke improvisaties geïnspireerd op traditionele muziek uit India, Indonesië en Japan word er koers gezet richting Iran. Hier wacht echter zwaar weer, wat de Amstelveen ten onder brengt: met nieuw werk van de Iraanse componist Ramin Amin Tafreshi komt deze laatste reis van de Amstelveen weer boven water.

Nachtlicht Ensemble | Boven Water!
Datum: Maandag 2 augustus 2021
Tijd: 19.00 uur & 20.30 uur
Duur concert: 60 minuten
Prijs: € 17,50 (volwassenen) | € 10,- (jeugd/studenten)
19.00 uur
20.30 uur

Over Nachtlicht Ensemble

Gedreven door nieuwsgierigheid zoeken deze tien jonge musici naar het Nachtlicht: het lijkt niet te bestaan, maar de glinstering ervan is veelbelovend. Met een groot pallet aan invloeden, interesses, ideeën, vaardigheden en karakters gaat Nachtlicht de uitdaging aan. Nieuwe manieren van muziek maken worden ontdekt door middel van improvisatie en compositie in combinatie met klanken en kunstvormen uit verschillende tijden, landen en stijlen. Zo gebruikt het ensemble naast moderne instrumenten soms barokinstrumenten, synthesizers en live electronics en haalt het inspiratie uit zowel wereldmuziek als moderne jazz. Met dit wijde spectrum schijnt het Nachtlicht op verschillende thema’s en onderwerpen: het publiek wordt meegenomen op een avontuur waarin altijd iets te zien of te horen is en doet onderweg nieuwe ervaringen op die in gedachten blijven leven.

Voor zijn unieke programma’s, podiumpresentatie en vernieuwende muzikale prestaties won Nachtlicht de pitch van het Grachtenfestival, de Oorkaanprijs en ontving het ensemble ondersteuning van Keep An Eye Foundation. Concertlocaties variërend van technoclubs tot kerken, maar ook concertzalen als TivoliVredenburg maakten al kennis met het Nachtlicht – en met meerdere projecten en tientallen concerten per jaar laat het actieve ensemble meer en meer van zich horen.

Nachtlicht bestaat uit: Iara Perillo (fluit),Stijn Brinkman (viool), Jos Baggermans (saxofoon), Fleur Peereboom (saxofoon), Arjan Linker (trombone), Tom Bouwmeister (gitaar), Stan Verstegen (piano), Anosh ter Haar (bas), Marc Sentenie (drums) en Dimitri Geelhoed (live electronics).