fbpx

Konzert fur Flöte und Harfe – Het Orkest Amsterdam

Van 22 – 23 juni verblijft Het Orkest Amsterdam bij Akoesticum voor een repetitieweekend. Het Orkest Amsterdam is één van de grote amateursymfonieorkesten in de Randstad. Onder de gedreven leiding van dirigent Jacob Slagter biedt het Orkest steeds een avontuurlijke programmering, soms gewaagd en tóch klassiek. Daarbij werkt het geregeld samen met koren, gerenommeerde solisten of aanstormend talent. Het is inmiddels traditie dat leden uit het eigen orkest de kans krijgen te schitteren als solist.

Naast dit concert bij Akoesticum speelt Het Orkest Amsterdam op 29 en 30 juni ook de schitterende Schotse symfonie van Felix Mendelssohn-Bartholdy in Utrecht en Amsterdam. Klik hier voor meer info.

Het Orkest Amsterdam | Zondag 23 juni, aanvang 16:15 uur

Het Concert voor fluit en harp van Wolfgang Amadeus Mozart wordt gespeeld door leden en solisten (Laura van Dijk, fluit en Marjolein Damen, harp) van Het Orkest Amsterdam.  Het opgewekte werk kent drie delen: snel, langzaam, snel. Dubbelconcerten zoals het Concert voor fluit en harp KV 299 van Mozart komen voort uit het Concerto Grosso, een compositievorm vooral gehanteerd en groot gemaakt door de Italianen, waaronder Corelli (1653-1713). Het Concerto grosso betreft een muzikaal samenspel tussen een klein ensemble, het concertino, dat meestal bestaat uit twee of drie violen en klavecimbel, en het grote orkest.

Datum: zondagmiddag
Aanvang: 16:15 uur. Verwachte eindtijd ca. 17:00 uur
Toegang: vrijwillige bijdrage

LET OP: In tegenstelling tot eerder bericht vindt het publieksoptreden van Het Orkest Amsterdam niet plaats op zaterdag 22 juni maar op zondag 23 juni.

Graag reserveren!Reserveren
  • Dan ontvang je de bevestiging in je mailbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.