fbpx

Meesters en Gezellen

Het project Meesters&Gezellen, geïnitieerd door Geert Berghs, biedt jonge zangers de gelegenheid om al doende te leren van ervaren collega’s. 20 jonge zangstudenten (Gezellen) repeteren en geven samen met vier zeer ervaren ensemble-zangers (Meesters) concerten.

In 2019 bereiden zij onder leiding van de Finse dirigent Nils Schweckendiek en met Finse meesters van het Helsinki Chamber Choir in tien dagen tijd een concertprogramma voor en voeren dat uit op negen plaatsen in Nederland.

Meesters en Gezellen

In de kern leren de jonge zangers zich te bewegen in het spanningsveld tussen je ten dienste stellen van het geheel en het bewaken van de eigen grenzen. De overdracht van expertise door de Meesters is non-directief. Het samen doen staat op de voorgrond. Het is immers onnodig om verhandelingen en instructies te geven als iemand er niet aan toe is of het allang weet en beheerst. Juist in het hele repetitieproces en gedurende alle uitvoeringen kan elke jonge zanger datgene oppikken waar hij op dat moment aan toe is, wat een waarborg is voor het behoud van individualiteit…

Meer weten over de Meesters&Gezellen? Kijk op www.tettix.nl.


Art & Inspiration Club is een initiatief van Artful Leadership / Michiel Nannen in samenwerking met Joseph Kessels, Marco de Witte, Maaike Arends en Tjip de Jong. De Club heeft geen winstoogmerk en wordt gerund door vrijwilligers.

artinspirationclub_logDe Art & Inspiration Club bestaat uit een geselecteerde groep van maximaal 75 innovatieve, ondernemende professionals en managers met een bovengemiddelde interesse in de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap op een vernieuwende, onconventionele wijze. Leden ontmoeten elkaar elk kwartaal om spannende nieuwe inzichten op te doen in de inspirerende omgeving van een theater, concertzaal, museum of een andere aan kunst gerelateerde locatie.