fbpx

Livestream: Pandora’s Late Night

In een periode waar musici het moeilijk hebben, organiseren TivoliVredenburg en de NTR een maandelijks mini-festival met avontuurlijke musici en ensembles: Pandora’s Late Night. 21ste eeuwse ‘klassieke’ muziek van voornamelijk Nederlandse bodem staat centraal.

In de serie laten jonge Nederlandse musici en ensembles horen waarom juist nieuwe muziek voor hen zo belangrijk is. In korte, afwisselende programma’s laat Pandora’s Late Night de spannendste muzikale ontwikkelingen van nu horen. Tussendoor spreken presentatoren Wouter Pleijsier en Beitske de Jong met de musici en componisten over hun passie.

Pandora’s Late Night – Insomnio

Voor INSOMNIO, een ensemble dat als slogan draagt ‘Awake in Todays Music’ zorgde de corona crisis voor lege agenda’s en geannuleerde concerten, maar ook voor een grote nieuwsgierigheid en drang naar vernieuwing.

Zondagavond 28 maart zoekt het ensemble de grenzen van de techniek op met een nieuw werk van Daj Fujikura dat door 8 musici op 4 verschillende locaties, waaronder Akoesticum, in 2 landen tegelijkertijd wordt uitgevoerd: een unieke teleperformance. ‘Longing for a hug’ beschrijft de zoektocht naar menselijk contact (touch) in tijden waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Daarnaast voert INSOMNIO ‘Pascal’ van Jan Peter de Graaff uit. Ook dit werk zou men in relatie tot de corona kunnen zien: De Graaff schreef het in 2020 en het is gebaseerd op luchtbewegingen.

Pandora’s Late Night – Insomnio
Datum: Zondag 28 maart
Aanvang: 21.15 uur
Kosten: gratis

Bekijk hier de livestream op 28 maart

Musici en locaties:

Uitvoerenden: Ulrich Pöhl (dirigent), Eszter Krúlik en Maria del Mar (viool), Siebe Visser (altviool), Charles Watt (cello), Felicia van den Ent (fluit), Bart de Kater (klarinet), Stefanie Liedtke (fagot), Laura Sandee (piano), Sven Hoscheit (slagwerk), Sabien Canton (harp), Nelleke Boosman (gitaar) en Martine Sikkenk (mandoline).

Met medewerking van: Da Capo Orchestral Audio, Postmen, Muziekgebouw (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), Akoesticum (Ede), NTR, Magyar Radio en Sonic Garden Studio (Budapest).