fbpx

Koordirigenten Retraite – Waar sta je voor?

Koordirigenten retraite

Wie zingt, doet dat uit het verlangen om uiting te geven aan diepe gevoelens. Wie in een koor zingt, doet dat uit het verlangen om samen met anderen iets moois tot stand te brengen. De componist inspireert, op afstand, de groep. In de dirigent gloeit een vuur om dit proces in zo goed mogelijke banen te leiden; om ervoor te zorgen dat het zingen inderdaad gaat om het uiting geven aan diepe gevoelens; dat er inderdaad intens wordt samengewerkt; dat de inspiratie van de componist inderdaad gevoeld wordt.

Wij gaan tijdens dit weekend met koordirigenten en koorbestuurders aan de slag die met elkaar willen onderzoeken hoe dit proces optimaal vorm gegeven kan worden; hoe de inspiratie van de componist, de dirigent én de zangers levend kan worden gehouden, onafhankelijk van het repertoire, de leeftijd of het niveau van het koor. Een koor is een samenleving in het klein, die juist door zijn kleinschaligheid de mens (in relatie tot de ander) centraal kan laten staan. Koorzang kan een grote maatschappelijk relevantie hebben, mits de oorspronkelijke inspiratie, het oorspronkelijke verlangen niet uit beeld verdwijnt.

Tijdens dit weekend gaan we met koordirigenten en koorbestuurders in verschillende werkvormen de diepte in en buigen ons over de vraag: ‘Waar sta je voor?’ en ‘Hoe maken we koorzang maatschappelijk relevant?’ Een weekend voor de denkers onder de doeners. We zullen filosoferen, casussen bespreken, zingen (diverse vormen van koorimprovisatie) en ons bezighouden met het opstellen van een ‘persoonlijk manifest’.

Schrijf je in voor de eerste editie van een tweedaagse sessie, op 31 mei en 1 juni (Pinksterweekend) 2020 in Akoesticum, Ede.

Algemene informatie

Voor wie: Koordirigenten en koorbestuurders
Door wie: Wilko Brouwers, koordirigent (www.koorimprovisatie.nl) en Erik Boers, filosoof (www.hetnieuwetrivium.nl)
Locatie: Akoesticum
Datum&tijd
: Van zondag 31 mei tussen 13.00 en 14.00 uur t/m maandag 1 juni 19.45 uur
Kosten: €190,- inclusief overnachting op een gedeelde kamer en volpension (31 mei: diner & 1 juni: ontbijt, lunch en diner).
€30,- toeslag voor eenpersoonskamer. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.
Maximaal aantal deelnemers: 20

Check hier het volledige programma.

Meer weten over het onderwerp? Klik hier om het artikel “Samenleven in een koor” te lezen.

Aanmeldformulier

  • Dan ontvang je de bevestiging in je mailbox.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.