fbpx

J.S.Bach Orkestsuite 4 – Huismuziek

bach

J.S.Bach Orkestsuite 4

Johann Sebastian Bachs Orkestsuite nr.4 in D-groot (BWV 1069) voor strijkers, drie hobo’s, drie trompetten, fagot, klavecimbel en pauken (!) is één van de feestelijkste stukken van deze meestercomponist. De orkestsuite begint met een royale ouverture: een langzame opening, gevolgd door een vrolijk gedeelte. Daarna volgen nog zes delen: Bourrée I en II, een Gavotte, Menuet I en II en tot slot een Réjouissance.

Over de cursus

Ontdek de verschillende tempi van deze dansen en de verrassende wendingen in sfeer die daarmee gepaard gaan: van statig tot huppelend. Na het spelen van deze swingende muziek ga je dansend naar huis! Deze cursus is bedoeld voor barokstrijkers, moderne strijkers, (vergevorderde) blazers, een paukenist en een klavecinist. Met een toonhoogte van a=440 Hz kunnen wij allemaal samenspelen. Voor strijkers die willen ervaren hoe een stok uit de tijd van Bach voelt, is er een mogelijkheid een barokstok te lenen tijdens deze cursus.

Voorbereiding noodzakelijk.

Locatie: Akoesticum
Data&tijd: zaterdag 26 oktober 10.00 uur tot zondag 27 oktober  17.00 uur
Kosten: Derden: € 310,00 / Leden: € 290,00 / T/m 30 jaar: € 145,00 | De prijs is inclusief volpension.
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00

Uiterste inschrijfdatum: 7 oktober 2019 (Let op: vol voor hobo, fagot, cello en klavecimbel)

Meld je aan

Huismuziek

huismuziek

Huismuziek, vereniging voor samenspel en instrumentenbouw, is opgericht in 1951 met als doel zoveel mogelijk mensen te laten samenspelen en zingen. Jaarlijks organiseert Huismuziek muziekcursussen voor amateurmusici en muziekinstrumentenbouwcursussen in heel Nederland, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.huismuziek.nl