fbpx

Jonge Strijkers en Blazers Nederland

Repetitieweekend van ca. 40 jonge talenten van de ensemble-academie Jonge Strijkers en Blazers Nederland.
Akoesticum, 18-19 mei 2019

Jonge Strijkers Ensemble bestaat uit gevorderde strijkers van 12-20 jaar. Het repertoire is afwisselend en uitdagend. Ook spelen de strijkers samen met (internationale) solisten en worden er workshops aangeboden tijdens het repetitieweekend in Akoesticum.
jonge strijkers

Voor deze ensembles worden regelmatig groepsrepetities georganiseerd onder leiding van professionele (orkest)musici. Elke instrument groep heeft een andere partij te spelen welke op deze manier apart gerepeteerd kan worden. Zo wordt er extra aandacht besteed aan het instuderen van de partijen onder leiding van een professionele strijker die hetzelfde instrument speelt. Zo kunnen individuele vaardigheden zoals intonatie, vingerzettingen, streektechniek en ritmes in groepsverband worden gerepeteerd en verbeterd.

Naast het klassieke Westerse repertoire brengen wij onze strijkers tijdens onze thematische projecten ook in aanraking met andere muziekculturen zoals de Arabische, Turkse en Oost-Europese.

Jonge Strijkers AmsterdamJonge Strijkers en Blazers Nederland is een ensemble-academie, gebaseerd in Amsterdam, die bestaat uit jonge enthousiaste strijkers en blazers tussen 8 en 24 jaar >> meer info