fbpx

I = You – LABORATELIER x YiLing Hung (NL)

In verband met de huidige coronamaatregelen is het nog niet zeker of deze installatie kan plaatsvinden op 2, 3 en 4 juli 2021. Indien er sprake is van versoepeling omtrent deze maatregelen zal er meer informatie over dit evenement worden vastgelegd.

Click on the icon to read the text in English

Wie ben ik? Wie ben jij? En ben ik nog ik zonder jij? Kunstenaar YiLing Hung neemt je in haar nieuwe interactieve installatie mee op een ontdekkingsreis naar de stelling “Ik” niet zal bestaan zonder de aanwezigheid van het “Jij”. Te zien op 2, 3 en 4 juli 2021 bij Akoesticum!

I = You : an Interactive Performance & Multi-media Installation – LABORATELIER x YiLing Hung

Wanneer voel je je een buitenstaander? In welke toestand voel je je buitengesloten? In ons dagelijks leven krijgen we soms te maken met het gevoel van achtergebleven zijn. Het werk I = You : an Interactive Performance & Multi-media Installation is geïnspireerd op de persoonlijke ervaring van de kunstenaar om een buitenlander in Nederland te zijn, wat haar leidt tot de vragen “wie ben ik?” en “wie ben jij?”. Het lijkt erop dat “Ik” en “Jij” twee gescheiden en ongerelateerde onderwerpen zijn, echter door de persoonlijke ervaring als buitenlander, realiseert YiLing Hung zich dat het “Ik” niet zal bestaan zonder de aanwezigheid van het “Jij”. Deze gedachte is de kern van dit project, waarbij de toeschouwers begeleid zullen worden om zich fysiek met de installatie te engageren en door de betrokkenheid zal een gesprek tussen de kunstenaar (ik/jij) en hem/haar (jij/ik) gegenereerd worden. De performance is ontworpen voor één toeschouwer per voorstelling.

I = You – LABORATELIER x YiLing Hung
Datum: 2, 3 en 4 juli 2021
Tijd: Reserveer een tijdslot tussen 10:00 – 16:30 uur
Duur: 30 minuten
Prijs: € 5,- (regulier) en €3,50 (studenten)
Taal: Engels en Nederlands
Binnenkort start de ticketverkoop

Over YiLing Hung

YiLing HungLABORATELIER produceert interactieve performances en is in 2016 opgericht door kunstenaar YiLing Hung. YiLing Hung heeft een achtergrond in architectuur en lichtontwerp en heeft een MA graad in scenografie. Diverse van haar projecten zijn geselecteerd voor verschillende kunst/performance festivals in Nederland. Voor Hung kunnen interactieve performances de ruimte bieden voor gesprekken om gedachten over bepaalde onderwerpen te delen. De uitwisseling van gedachten gebeurt niet alleen tussen de kunstenaar en het publiek, maar ook binnen het publiek. Naast haar werk als actief podiumkunstenaar en scenograaf werkt YiLing Hung als artistiek onderzoeker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht HKU en promoveert ze momenteel aan Wageningen University & Research.