fbpx

Geheim Agenten op de Veluwe

geheim agenten

Geheim Agenten op de Veluwe

Van landkaarten verstopt in potloden tot schaakborden met wapens – niets was te gek voor de geheim agenten in de Tweede Wereldoorlog. In samenwerking met het Platform Militaire Historie Ede organiseert Akoesticum op 15 november een avondvullend programma over dit bijzondere onderwerp. Door middel van muziek, verhalen en een expositie zullen de waargebeurde verhalen van de geheim agenten tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven worden gebracht.

Het programma

Neem een kijkje in de werkwijze van de geheim agenten en ontdek de verschillende materialen en gadgets die gebruikt werden tijdens operaties, zoals de S-Phone en de geheimzinnige escape kits. Voorzitter van het PMHE en oud-militair Ed van Seters zal ingaan op de geheime dienst in Londen en een aantal verhalen van geheim agenten op de Veluwe bespreken. Daarnaast zal o.a. Victor van Haeren, directeur van Akoesticum, middels een tafelgesprek vertellen over het persoonlijke verhaal van zijn vader als geheim agent. Iets waar hij jarenlang onderzoek naar heeft gedaan.

Gedurende de avond zijn er muzikale intermezzo’s en tijdens de pauze en na afloop is er ruimte om de expositie te bezichtigen en uitgebreid na te praten onder het genot van een borrel.

Datum: Vrijdag 15 november 2019
Tijd:
19.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 18.30)
Toegang
: €10,99 p.p, inclusief één consumptie.

Koop tickets

Dit evenement is een co-productie van Akoesticum en het Platform Militaire Historie Ede

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:
gelderland herdenkt     Afbeeldingsresultaat voor cultuurfondsede