fbpx

Ver weg, maar toch dichtbij – Educatieve voorstelling

Na de succesvolle voorstellingen ‘The Battle’ en ‘Vrij land’ presenteert de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, in samenwerking met de Koninklijke Landmacht en Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag, de nieuwe educatie-voorstelling ‘Ver weg, maar toch dichtbij’; een multimedia voorstelling in het teken van burgerschapsvorming waarbij we het onderwerp erkenning en herkenning voor veteranen bekijken door de bril van een veteranengezin.

In deze nieuwe voorstelling bekijken we het leven van een militair vanuit een ander perspectief, namelijk vanuit dat van zijn of haar kinderen. Samen met presentator Tako Rietveld (bekend van o.a. NOS Jeugdjournaal) ga je op bezoek bij een gezin uit Assen, waarbij de vader, werkzaam bij de Luchtmobiele Brigade, op uitzending gaat naar oorlogsgebied in Afghanistan. We volgen in deze voorstelling de dochter en de vader vanaf zijn vertrek naar Afghanistan, maar ook in de periode na thuiskomst. Tako zorgt met zijn team voor indrukwekkende content en bijzondere interviews, ondersteund met filmische livemuziek door de Regimentsfanfare.

Musici Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers
Compositie Jasper Staps, Thomas Welvaadt en Egbert van Groningen
Interviews en presentatie Tako Rietveld

Praktische informatie

Duur 60 minuten (geen pauze)
Doelgroep groepen 8 basis onderwijs & brugklassen voortgezet onderwijs (alle niveaus)
Zitplaatsen maximaal 120 leerlingen incl. docenten & begeleiding
Kosten gratis toegankelijk, reserveren verplicht

Deelnemen met jouw klas of school? Meld je dan aan via onderstaande knop en vergeet hierbij niet je voorkeur voor een voorstelling aan te geven!

Dinsdag 14 september
Voorstelling 1 | aanvang 11:00, einde 12:00 VOL
Voorstelling 2 | aanvang 13:30, einde 14:30 VOL

Woensdag 15 september
Voorstelling 1 | aanvang 09:30, einde 10:30 VOL
Voorstelling 2 | aanvang 11:00, einde 12:00 VOL

Vragen vooraf? Bel gerust! 0318 – 304 349