fbpx

Duits-Nederlandse Strijkersacademie

De Internationale Arbeitskreis Für Musik (iam) organiseert van 20 t/m 24 oktober de eerste Duits-Nederlandse Strijkersacademie bij Akoesticum.

Het plezier van samen muziek maken komt op de eerste plaats. In een ontspannen sfeer wordt er samen intensief gewerkt aan de muzikale en technische realisatie van de geselecteerde orkestwerken onder de beproefde leiding van Thorsten Schäffer. Op het programma staat bekende, maar ook minder gespeelde literatuur uit de Klassieke periode tot en met de late Romantiek. Tijdens de repetities bieden de instructeurs nieuwe muzikale prikkels, werpen zij licht op technische aspecten en kunnen zij waardevolle hulp bieden bij met name instrument-specifieke vragen. Ook (her)beginners worden ondersteund bij hun intrede in het ensemblespel: op verzoek levert het iam vereenvoudigde bladmuziek! De cursus wordt afgesloten met een workshopconcert waarin de resultaten van het repetitiewerk worden gepresenteerd.

Deze cursus is bedoeld voor muziekminnende strijkers van alle leeftijden en van alle niveaus tussen gevorderde beginner en ervaren semi-professional. Orkestervaring is een voordeel, maar geen vereiste voor deelname!

Duits-Nederlandse Strijkersacademie
Wanneer: 20 – 24 oktober 2021
Plaats: Akoesticum, Ede
Prijs: Losse cursusprijs €195,-| €280 overnachtingen en maaltijden in 2 pers. kamer | €340 overnachtingen en maaltijden in 1 pers. kamer

Meld je aan

Bij vragen over de inhoud kunt u contact opnemen met Thorsten Schäffer (Tel: 0179 / +49 50 67 20 8 of e-mail: info@thorsten-schaeffer.de).

Try-out/concert

Op 24 oktober om 11.00 uur is er een klein concertje van de deelnemers bij Akoesticum. Lijkt het je leuk hierbij aanwezig te zijn?

Meld je aan