fbpx

De Nederlandse Bachvereniging

bachvereniging

Al bijna 100 jaar proberen ze dichter bij Bach te komen. De Nederlandse Bachvereniging werd opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend, internationaal gerenommeerd ensemble. Met de beste barokmusici, een enthousiaste staf en een monumentale Matthäus-Passion-traditie is de Nederlandse Bachvereniging niet weg te denken uit het Nederlandse culturele landschap.

Ieder seizoen organiseert de vereniging verschillende activiteiten voor haar Vrienden. Elk jaar ontvangen hun Vrienden een uitnodiging voor het exclusieve vriendenconcert en bij de vriendenrepetities krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen bij de voorbereiding van het ensemble op komende concerten. Van 7 t/m 9 december repeteert de Bach Vereniging Nederland bij Akoesticum en geven ze een concert voor deze vrienden.

Vriendenrepetitie Mariavespers (o.l.v. Andrew Parrott)

Zondag 8 december is de vriendenrepetitie Mariavespers bij Akoesticum, exclusief voor vrienden van de Bach Vereniging. Fred Jacobs, theorbist en spreker, houdt voorafgaand aan de middagrepetitie een lezing over de reis van de 17e eeuwse diplomaat Constantijn Huygens naar Venetië, waar Huygens ook een indrukwekkend concert van Monteverdi bijwoonde.

In maart 2020 zal de Bachvereniging wederkeren naar Akoesticum voor de vriendenrepetitie Trauerode. Klik hier voor meer informatie.