fbpx

DanceAbility

danceability

DanceAbility: The art of togetherness

DanceAbility is een manier om te dansen voor iedereen. Het biedt de mogelijkheid om eigen bewegingstaal te gebruiken en daarmee vorm te geven aan artistieke en creatieve processen met anderen middels improvisatiedans.

DanceAbility is een unieke dansmethode die in 1987 werd opgericht door Alito Alessi en Karen Nelsonen gebruikt wordt in een breed werkgebied zoals scholen, buitenschools onderwijs, instellingen voor mensen met of zonder handicaps, sociaal-culturele gemeenschapsprojecten of hedendaagse dans- en performancekunst. De missie van DanceAbility International is het creëren van mogelijkheden voor mensen met en zonder handicap om samen te dansen en te bewegen. Hun visie is dat door middel van dans en beweging mensen met zeer uiteenlopende achtergronden de kunst van het samenzijn ervaren. Het werk van DanceAbility International helpt vooroordelen en misvattingen over diversiteit op het gebied van dans, en daarmee in de maatschappij, te verminderen.

De cursus is gecertificeerd door DanceAbility en wordt gegeven in het Engels.

Key areas:

● basisprincipes van DanceAbility als een inclusieve benadering van de dans
● gecertificeerde introductie in de DanceAbility-methode
● basisprincipes voor het lesgeven aan een heterogene groep met dans

Locatie: Akoesticum
Datum:
19 t/m 23 februari 2020
Kosten: €350,- (lesgeld) + €455 (kost en inwoning)

Om je in te schrijven voor deze cursus kun je contact opnemen met Tina Kamp (kamp@kulturellebildung.de | +49 2191 794 212) (in het Engels) of op onderstaande button klikken. Deze leid je naar de website en het registratieformulier van Akademie der Kulturellen Bildung (in het Duits).

Registrate

Contact

Any questions about the course?
Contact Akademie der Kulturellen Bildung via info@kulturellebildung.de or +49 2191 7940