fbpx

De Bourgondiërs, muziek aan het hof van Philips de Goede

Zaterdag 25 september 2021 organiseert Huismuziek de cursus De Bourgondiërs, muziek aan het hof van Philips de Goede bij Akoesticum.

De Bourgondiërs, muziek aan het hof van Philips de Goede

De nieuwe muziekstijl die ontstond aan het hof van Philips de Goede (1396-1467), de kunstminnende hertog van Bourgondië, is na vijf eeuwen nog steeds adembenemend mooi. Het spreekwoordelijke Bourgondische genieten beperkt zich wat ons betreft niet tot een feestelijke dis!

In deze workshop hebben we alle aandacht voor componisten als Guillaume Dufay (ca.1397-1474), Gilles Binchois (ca.1430-1492), Hayne van Ghizeghem (ca.1445-1472/1497), Antoine Busnois (ca.1400-1460) en anderen. We belichten de achtergronden van de muziek en de context waarin de Bourgondische school is ontstaan. Daarnaast  brengen we verdieping aan in het ensemblespel en de (tekst)interpretatie.

Tijdens het eerste blokuur werken instrumentalisten en zangers apart van elkaar. Daarna volgen gemeenschappelijke sessies waarin Christopher Kale (voor de vocalisten) en Jacqueline Dubach (voor de instrumentalisten) beurtelings hun visie op de uitvoering van de muziekstukken geven.
We sluiten de dag af met een ‘toonmoment’.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ensemble-ervaring hebben, zelf hun instrument kunnen stemmen, hun muziek goed voorbereiden en solistisch een partij kunnen bezetten. Blokfluitisten spelen SAT(B) en kunnen octaveren, ook zijn ze vertrouwd met intoneren. Er wordt gespeeld op a=440 Hz.
Wij streven naar een goede verdeling van de stemmen SATB bij de zangers, daarom kan het gebeuren dat we een keuze moeten maken uit de aanmeldingen.

Voorbereiding voor deze cursus is noodzakelijk.

De Bourgondiërs, muziek aan het hof van Philips de Goede
Docent: Christopher Kale en Jacqueline Dubach
Data: 25 september 2021
Kosten: Derden: € 105,00 | Leden: € 95,00 | t/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.

Meld je aan