fbpx

Blazersensemble

Zaterdag 9- en zondag 10 oktober 2021 organiseert Huismuziek de cursus Blazersensemble bij Akoesticum.

Blazersensemble

Muziek maken in een kwintet met vijf verschillende houtblaasinstrumenten levert een rijkdom aan kleuren. Het vraagt om samenwerken en goed naar elkaar luisteren. Het is de kunst om elkaars rol te onderkennen! Het samen onderzoeken, ontdekken en afspraken maken, zorgt voor een gezamenlijke interpretatie en dat maakt samen musiceren uniek.

Tijdens dit weekend speel je niet alleen in een blaaskwintet, maar ook in een dixtuor, een dubbel blaaskwintet. In de kwintetbezetting werken we aan het minder bekende Divertimento van Francis Chagrin (1905-1972), een driedelig werk met veel samenspelmogelijkheden.

Daarnaast staat voor de dixtuorbezetting het bijzondere werk Serenade op.7 van Richard Strauss (1864-1949) op het programma. Wij spelen het met twee hoorns. Dit klassieke, eendelige werk is groots van opzet maar niet heel lang, daardoor kunnen we deze imposante muziek goed uitdiepen. We nemen ruim de tijd om te werken aan samenspel, vormschema, stemming, intonatie en interpretatie. De combinatie van de Serenade van Strauss met het wat lichtvoetiger werk van Francis Chagrin biedt hopelijk veel nieuwe inspiratie, kennis en muziekplezier! Hierbij is vooral belangrijk: lekker doen, durven en genieten!

Een goede voorbereiding is noodzakelijk.

Blazersensemble
Docent: Ingrid Slangen en Francien Post
Data: 9 oktober 2021 en 10 oktober 2021
Kosten: Derden: € 315,00 | Leden: € 295,00 | t/m 30 jaar: € 147,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00

N.B.: De prijs is inclusief volpension.

Meld je aan