fbpx

Basiscursus Dirigeren

UPDATE: Helaas moeten we mededelen dat naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en de aangescherpte richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus Akoesticum tot (tenminste) 1 juni haar deuren sluit en alle activiteiten die gepland staan in deze periode helaas geen doorgang kunnen vinden. We zijn achter de schermen druk bezig om voor geplande activiteiten vervangende data te vinden.

Ontdek de tips, trucs en technieken die ook jij kunt toepassen om direct beter en duidelijker te dirigeren!

Dirigenten communiceren hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek. De cursus Basiscursus Dirigeren is een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken.

Over de cursus

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door professioneel dirigent Lorenzo Papolo ondersteund en gecoacht. Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

Locatie: Akoesticum
Data&tijd: zaterdag 9 mei 2020
Kosten: €97, inclusief koffie/thee en lunchbuffet

Meld je aan

Dirigentenacademie

In 2013 ben ik gestart mijn kennis en vaardigheden met de buitenwereld te delen via deze site.

Het doel is om al die mensen te helpen die voor een koor zijn komen te staan en eigenlijk niet precies weten wat ze doen. Die helden wil ik helpen om nog leuker en prettiger te werken met hun koren.

– Rogier IJmker, Oprichter Dirigentenacademie