fbpx

ALMA

Update: Helaas moeten we u mededelen dat door omstandigheden rondom corona het evenement voor vanavond is geannuleerd. We zijn druk op zoek naar een vervangende datum zodat deze voorstelling toch plaats kan vinden, deze zullen we zsm op onze website delen. Wilt u op de hoogte gehouden worden hiervan? Stuur dan een mail naar info@akoesticum.org.

Concertant theater over de moeilijke keuze van Alma Mahler: kiest zij voor haar eigen muziek of blijft ze de muze van Gustav?

Ga vrijdag 2 oktober op een ontdekkingsreis door het leven, de liefde en de muziek van Alma en Gustav Mahler met actrice Anita van Soest en pianist Bas Verheijden. Bij de vorige tournee werden de wisselwerking tussen dit duo en de manier waarop beiden zich inleven in de tekst en muziek al vaak geprezen. Maak het ontstaan mee van Mahlers zesde symfonie en laat u verrassen door de schoonheid van Alma’s zelden gehoorde muziek!

ALMA
Datum:
Vrijdag 2 oktober 2020
Tijd: Voorstelling 1 – 19.00 uur | Voorstelling 2 – 21.00 uur
Duur: 75 minuten
Kosten: €20 p.p. (inclusief consumptie)

Ticket(s) 19.00 uur Ticket(s) 21.00 uur

In verband met de maatregelen rondom corona zijn is er slechts 30 zitplaatsen beschikbaar.

Over ALMA

De flamboyante Alma mag trouwen met Gustav Mahler, maar raakt in tweestrijd. Gustav wil dat zij haar eigen ambities als componiste laat rusten. Zij moet hem dienen, zo stelt Gustav. Ze stemt uiteindelijk toe, maar het kost moeite. Aan de vooravond van de première van Gustavs 6e symfonie komt ze voor een definitieve, moeilijke keuze te staan. Wie zal zij volgen? Haar beroemde echtgenoot of degene van wie ze écht houdt, Alex Zemlinsky? Een verrassende en intieme inkijk in het huwelijk van Alma en Gustav Mahler en in de geschiedenis van het ontstaan van een symfonie in het Wenen van rond 1900.