fbpx

Algemeen Gemengd Koor Vocalise

vocalise

Het is feest bij Vocalise! Zaterdag 9 november bestaat Algemeen Gemengd Koor Vocalise 25 jaar. Om dat te vieren organiseren ze 25 januari een feestelijke dag met diverse (besloten) workshops.

Vocalise Ede

Vocalise is een algemeen gemengd koor in Ede, bestaande uit ongeveer 30 enthousiaste zangers en zangeressen. Met een aansprekende koorklank, een niet-alledaags klassiek repertoire van oude en moderne muziek onderscheiden ze zich van andere koren. Bij Vocalise draait het om muzikale prestaties, gemotiveerd zijn om het beste eruit te halen en met plezier zingen. Het doel van Vocalise is haar groeiend eigen publiek te laten genieten van interessante muziek van een uitstekende artistieke kwaliteit. De kracht van Vocalise hangt nauw samen met de bevlogenheid en professionaliteit van de dirigent Gerrit Maas. Zijn vernieuwende inbreng daagt uit en zorgt ervoor dat Vocalise kan blijven verrassen. De geoefende en geschoolde zangers van Vocalise zingen a capella 4-stemmige, en 8-stemmige koorwerken.

Van overwegend a capella concerten uit de begintijd is Vocalise gegroeid naar een koor dat ingewikkelde muziekstukken niet uit de weg gaat en op zoek blijft naar muzikale uitdagingen!