fbpx

Pegasus Wandelfestival | Airborne Ede-maand

September is een bijzondere maand in Ede. Het is de maand waarin we stilstaan bij zij die in 1944 vochten voor onze vrijheid. We denken terug aan de Operatie Market Garden, het bombardement op Ede en herdenken de luchtlandingen op de Ginkelse Heide.

In samenwerking met Gemeente Ede, 11 Luchtmobiele Brigade, de Stichting Heideweek en de SRVV wordt september een maand waarin er voor iedereen, oud en jong, veteraan en niet veteraan, Edenaren en niet Edenaren iets te doen is dat raakt aan het verhaal van de Airborne. Want de Airborne hoort bij Ede. Met drie grote herinneringsevenementen vertellen we het unieke verhaal van de Airborne Luchtlandingen van 1944 in Ede: Airborne, op weg naar vrijheid!

  • 27 augustus 2021 – Heideweek Ede
  • 18 september 2021 – Airborne luchtlandingen en herdenking
  • 25 september 2021 – Pegasus Wandelfestival

Akoesticum organiseert op 25 september het Pegasus Wandelfestival, een bijzondere culturele beleveniswandeling over moed en verzet, op weg naar vrijheid.

Pegasus Wandelfestival

Ervaar de rijke historie van Ede en laat je leiden door een landschap vol verhalen met het Pegasus Wandelfestival: “Airborne op weg naar vrijheid” op zaterdag 25 september.

Het Pegasus Wandelfestival neemt je door middel van drie verschillende routes mee door de prachtige Edese natuur naar de historische dropzone op de Ginkelse Heide. Theatrale, muzikale en kunstzinnige gebeurtenissen op de route brengen de historie tot leven brengen en laten je nadenken over vrijheid toen en nu zoals je nog niet eerder hebt gedaan. Het wandelfestival vertelt, ontroert, verrast, maakt je stil en laat je lachen. Wandelen, kijken, luisteren en beleven in het decor van schitterende natuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent, in coronatijd je wandelschoenen weer hebt ontdekt óf je samen met je gezin kennis wilt maken met de bijzondere geschiedenis van deze omgeving.

Evenement: Pegasus Wandelfestival
Datum: 25 september 2021
Afstanden: 3.5, 8 of 18.5 km

Ticketverkoop start binnenkort
Houd me op de hoogte

Het Pegasus Wandelfestival is niet hetzelfde als de Pegasus Wandeltocht. Ga voor de inschrijving en meer informatie over de Pegasus Wandeltocht naar de website van de SRVV.