fbpx

Ademtechniek voor blazers – Huismuziek

blazers

Cursus “Ademtechniek voor blazers”

Wegens grote belangstelling is dit een extra cursus.

Kun je je houding verbeteren zonder extra inspanning? Zijn er alleen maar verschillen tussen blaasinstrumenten die veel lucht en weinig weerstand nodig hebben (zoals de fluit) en instrumenten die weinig lucht en veel weerstand nodig hebben (zoals de dubbelrieten) of zijn er ook overeenkomsten? Deze vragen en meer worden tijdens de cursus : Ademtechniek voor blazers” worden behandeld.

Over de cursus

In deze workshop voor blazers komen allerlei aspecten van de ademhaling aan bod: de onderliggende anatomie, ademsteun, het verschil tussen hoog en laag ademen en het effect van de houding op de ademhaling. Ook veelvoorkomende misverstanden over de adem passeren de revue.

De workshop is niet opgezet als lezing! Deelnemers krijgen allerlei oefeningen aangeboden die ze meteen op hun eigen instrument kunnen uitproberen. Daarbij neemt de docent de tijd om individuele vragen te beantwoorden. Zo ‘beleef’ je de theorie en ervaar je direct het effect van een goede ademhaling.
Aan de hand van bijvoorbeeld een Bachkoraal besteden we aandacht aan de ademhaling tijdens het spelen van een stuk. Hoe speel je een lange noot? Hoe bereid je een lange frase voor?
Als er voldoende tijd is, kunnen deelnemers ook vragen stellen over stukken die ze op hun repertoire hebben.

Locatie: Akoesticum
Data&tijd: zaterdag 26 oktober & 23 november 2019, 13:00 – 17:00 uur
Kosten: Derden: € 125,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50

Uiterste inschrijfdatum: 26 september 2019

Meld je aan

Huismuziek

huismuziek

Huismuziek, vereniging voor samenspel en instrumentenbouw, is opgericht in 1951 met als doel zoveel mogelijk mensen te laten samenspelen en zingen. Jaarlijks organiseert Huismuziek muziekcursussen voor amateurmusici en muziekinstrumentenbouwcursussen in heel Nederland, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.huismuziek.nl