Workshop kinderkoordirigenten met Musicanti Kinderkoor

Repetitieweekend van het Musicanti Kinderkoor, het selectiekoor van de Academy of Vocal Arts. Het kinderkoor bestaat uit 25 jonge toptalenten in de leeftijd 8 tot 16 jaar en krijgt een intensieve muzikale opleiding op het hoogste niveau binnen de Academy of Vocal Arts. Musicanti treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, maakt reizen en werkt mee aan verschillende producties.

22 januari 2017 | WORKSHOP VOOR KINDERKOORDIRIGENTEN – (KOOR)KLANK EN BEWEGING

Hoe werkt klank op de beweging en hoe werkt beweging op de klank?

Elke dirigent weet dat beweging invloed heeft op de klank. Maar kan het ook andersom? En komt de beweging pas aan bod in de laatste fase van het studieproces, de voorbereiding van een choreografie? In deze workshop draait het om ervaren: ervaren wat de klank doet met een beweging die de kinderen maken en omgekeerd. De deelnemers ervaren aan den lijve wat een beweging met een zanger doet en hoe beweging kan worden ingezet in het repetitieproces.

Workshop kinderkoordirigenten
Met Practicumkoor Musicanti Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts uit Den Haag
Workshopleiders: Janneke Klompenhouwer en Daniëlle van Lieshout

Datum: Zondag 22 januari
Aanvang: 15:30 uur (tot 16:30 uur)
Toegang: gratis. Graag wel aanmelden!

>> Aanmelden workshop kinderkoordirigenten | 22 januari, 15:30 uur

Kinderkoor Musicanti

Over Musicanti

Musicanti is het selectiekoor van de Academy of Vocal Arts olv. Silvère van Lieshout.

“Er gaat niets boven de klank van goed getrainde kinderstemmen en het niveau van het talent dat men moet hebben om binnen de Academy of Vocal Arts in Musicanti te komen, maakt het tot een van de meest uitzonderlijke kinderkoren van Europa.” > meer informatie over de Academy of Vocal Arts en Musicanti